Programa específic de benestar emocional a les escoles

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està portat a terme un programa específic de benestar emocional per a la infància i l’adolescència adreçat al professorat i l’alumnat d’educació primària de totes les escoles públiques del municipi. Durant 3 sessions d’una hora, impartides per l’Associació Elna, es treballen per grups les competències emocionals, tant les intrapersonals com les interpersonals. En total hi participaran 64 grups, és a dir, 1.596 alumnes, i es durà a terme fins a finals d’aquest curs 2022-2023.

L’objectiu del programa és atendre i acompanyar alhora que facilitar eines i recursos per a un millor benestar emocional i per a l’adquisició d’eines d’habilitats socials, que permetin afavorir una bona integració i convivència escolar. El mètode utilitzat es basa a fomentar espais i experiències d’aprenentatge a través de dinàmiques vivencials. Per a, posteriorment, aplicar metodologies actives de pensament que generen debat i, així, aconseguir integrar els conceptes.

L’educació emocional és una eina molt potent per a la prevenció de la salut mental, sobretot si es pot proporcionar a edats primerenques com és a l’educació primària. En aquest moment evolutiu els infants poden adquirir coneixements de gestió i regulació emocional i fa que puguin obtenir unes eines que els ajudin a créixer amb una base més sòlida.

Acompanyament emocional

A alguns instituts del municipi també s’estan fent accions d’acompanyament emocional i psicològic per tal de tenir cura de la salut mental del jovent. Un és el servei d’acompanyament emocional a l’institut Can Puig, i l’altre el projecte d’acompanyament emocional i psicològic per a joves dels instituts Xaloc i Alexandre Galí, totes dues iniciatives sorgides dels pressupostos participatius que també es van dur a terme l’any passat.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes treballa per donar suport, a través d’aquests tipus de programes i altres tallers d’educació emocional, al benestar i acompanyament que necessiten infants i adolescents, oferint recursos i proporcionant eines de prevenció.

SergioLahoz

Missatges recents

Mor un barceloní de 56 anys quan feia escalada als Pirineus aragonesos

Un home de 56 anys veí de Barcelona ha mort aquest diumenge mentre feia escalada…

8 hores fa

Troben el cadàver d’un home surant al mar a prop del port

El cos sense vida d'un home ha estat trobat aquesta matinada de diumenge dins de…

9 hores fa

Mor la dona atropellada per un autobús a la Rambla de Barcelona

La dona que aquest diumenge al matí ha estat atropellada per un autobús de Transports…

9 hores fa

El Govern aprova un increment salarial de 440 euros per als metges forenses

El Govern ha acordat regular les retribucions de tots els cossos generals adscrits a l'Institut…

9 hores fa

Se suïcida a la presó la mare acusada de matar la seva filla de 6 anys

La dona acusada de matar a la seva filla de 6 anys a Gijón l'octubre…

10 hores fa

Blanes ha celebrat la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Durant els darrers dies, Blanes ha viscut dues activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu de…

10 hores fa

Esta web utiliza cookies.