Olivella signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Miranda per continuar amb el projecte dels cavalls amb estat de semi llibertat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament d’Olivella ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Miranda que permetrà que aquesta associació segueixi treballant en el projecte que té al municipi. El conveni aporta 3.000 euros i té com a objectiu conservar els valors de respecte als cavalls, mantenir espais, tenir cura de la biodiversitat i el medi natural i, a més a més, seguir amb l’actriu turística que suposa per als visitants la presència dels cavalls amb estat de semi llibertat a diferents ubicacions.

Enguany és el primer any que es materialitza el conveni amb la Fundació Miranda, tanmateix, i per tal que fos possible el projecte, des de l’any 2017 tant el Parc del Garraf com l’Ajuntament d’Olivella han col·laborat amb la Fundació, especialment amb la consolidació dels tancats i la portada d’aigua per als cavalls, aquesta darrera acció també amb el suport de l’ADF Natura del Garraf.

La presència de la Fundació Miranda, amb l’espai reservat als cavalls en semi llibertat, ha permès dinamitzar el territori, visualitzar la zona compresa entre els Pelagons, Castellot, Can Grau i el poble, com a reclam turístic, conservar la biodiversitat, prevenir incendis i mantenir els espais ocupats pels cavalls. Així mateix, s’engloba en un projecte de recuperació de les vies pecuàries a escala supracomarcal, aprofitant aquestes vies pel trajecte dels cavalls en transhumància.