Noves subvencions per al pagament del lloguer

Fins al 3 de juliol es poden sol·licitar aquests ajuts adreçats a persones titulars d’un contracte de lloguer, del seu domicili habitual, amb un import màxim de 750 €

Imatge dels pisos de lloguer social a Roquetes. Cedida

Fins al 3 de juliol es poden sol·licitar subvencions per al pagament del lloguer, en règim de concurrència competitiva, per facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d’exclusió social.

Aquestes subvencions de l’Agència de l’Habitatge Catalunya estan adreçades a persones titulars d’un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya, amb un import màxim de 750 €, per la demarcació de Barcelona i 900 €, en cas de famílies nombroses.

L’import de la subvenció serà d’entre el 20% i el 40% de l’import del lloguer anual de l’habitatge, amb un màxim de 2.400 € anuals per habitatge. Per determinar la quantia de la subvenció es tindrà en compte l’import del rebut de lloguer corresponent al mes anterior a la presentació de la sol·licitud.

Aquests ajuts s’han de sol·licitar, preferentment, de forma telemàtica al web de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Per donar suport a la ciutadania en la tramitació d’aquesta subvenció, l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Garraf ha reforçat el servei d’atenció telefònica. Les persones interessades a optar a aquests ajuts poden trucar de 9 h a 14 h al telèfon 93 810 04 00 i seleccionar alguna de les següents extensions 1112, 1118, 1119, 1120, 1137 i 1204. També se n’atendran consultes a través del correu electrònic oth@ccgarraf.cat

Per aquelles persones que no tinguin cap possibilitat de fer el tràmit telemàtic, properament es farà atenció presencial a la seu Consell Comarcal del Garraf de la Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8, demanant cita prèvia a través del web http://www.ccgarraf.cat/el-consell/cita-previa.htm, o trucant al 93 810 04 00. El calendari de cita prèvia s’activarà quan estigui confirmada la data d’obertura de l’Oficina Comarcal d’Habitatge.

A partir de l’1 de juny s’atendran presencialment les persones empadronades a Sant Pere de Ribes, amb cita prèvia: els dilluns a l’OAC de Ribes i els dimecres a l’OAC de Les Roquetes, de 9 h a 14 h. La cita prèvia es pot demanar trucant al telèfon 93 896 73 00, o enviant un correu electrònic a oaclesroquetes@santperederibes.cat i oacribes@santperederibes.cat.

Així mateix, el dijous 18 de juny de 9 h a 14 s’atendrà presencialment les persones empadronades a Olivella, a l’edifici La Crivillera ubicat al carrer del Aquari, 5. Cal demanar cita prèvia a l’ajuntament trucant al telèfon 93 896 80 00.

En el cas del municipi de Sitges, només les persones que no tinguin els mitjans per formalitzar la sol·licitud telemàticament, podran presentar-la a l’OAC. Cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 93 026 72 25 o enviant un correu electrònic a  oac360@sitges.cat

Properament l’Oficina Comarcal d’Habitatge atendrà presencialment a l’OPIC de Cubelles, els dilluns i dimecres de 9 h a 14 h. S’haurà de demanar cita prèvia.