Nou dispositiu de la Policia Local de Sitges

El cos de la Policia Local ha iniciat aquesta setmana dispositius especials per vetllar pel compliment de les sortides per franges horàries segons les edats, i s’han començat també a dur a terme dispositius de control de mesures de seguretat a establiments

El cos de la Policia Local de Sitges ha iniciat aquesta setmana dispositius especials per vetllar pel compliment de les sortides per franges horàries segons les edats, en especial la relacionada amb les persones grans, tenint en compte que és el col·lectiu més vulnerable i al que més cal protegir.

En aquest sentit, després d’una primera fase més informativa, els agents de la Policia Local han interposat 15 denúncies en dos dies (dimarts i dimecres) a persones majors de 70 anys per incompliment de la seva franja de sortida.

També s’ha començat a dur a terme dispositius de control de mesures de seguretat a establiments. Fruit d’aquests dispositius, de moment s’ha iniciat un expedient sancionador a una perruqueria per no oferir cites prèvies i no implementar les mesures d’higiene i salubritat que estableix el BOE.

La Policia Local vol remarcar que “tothom ha de prendre consciència que seguim en un estat d’alarma i hi ha mesures estrictes que cal complir”.

L’ajuntament recorda que des del passat, dissabte 2 de maig, es permeten les passejades i la pràcticaesportiva (no professional) a l’airelliure. Aquesta obertura del confinament forma part del Pla de desescalada del governespanyolperò que incloualgunesrestriccions i recomanacions.

Des del passat dia 15 de març i fins a aquest dijous 7 de maig, la Policia Local ha imposat un total de 629 denúncies a ciutadans i ciutadanes per l’incompliment del confinament, seguint l’article 36.6 de la llei 4/2015 de protecció ciutadana. Les sancions interposades són d’entre 601€ i 30.000€.

Qui pot sortir a fer esport o passejar?

  • Totes les persones a partir de 14 anys (inclosos) en horari de 6 a 10 del matí i de 20 a 23h.
  • Les persones majors de 70 anys i dependents de 10 a 12 i de 19 a 20h.
  • Els infants, acompanyats d’un adult, de 12 a 19h (màxim 1 hora).

Àmbit de les sortides

L’àmbit de les sortides és sempre dins el terme municipal per a la pràctica esportiva i per a les passejades d’1km del domicili de residència.

Per ajudar a la ciutadania a complir amb l’obligatorietat de mantenir els límits del terme municipal, l’Ajuntament vol remarcar el llindar entre Castelldefels i Les Botigues de Sitges a través de senyalètica. Durant aquests dies, s’han detectat nombrosos incompliments en aquesta franja.