Notable disminució de positius per Covid-19 a la residència Els Josepets de VNG

  L'equipament segueix fent tests PCR per controlar l'evolució dels residents, que han començat a rebre les visites dels familiars

  Imatge de la residència dels Josepets de VNG. Cedida

  Després d’unes setmanes complicades el mes d’abril, a la residència Els Josepets de la Plataforma de Serveis a les Persones es va recuperant la normalitat. Els testos PCR per determinar si hi ha positius per la Covid-19 se segueixen fent a les persones usuàries que havien donat positiu, o a les que presenten alguna simptomatologia, i d’aquesta manera es van redistribuint les àrees i habitacions per poder aïllar i tractar cada cas de manera específica.

  Ara mateix, de les 46 proves que s’han fet, només hi ha 6 casos positius, que estan aïllats i rebent tractament amb una evolució favorable. En aquests moments, per tant, un 94% dels residents tenen resultat negatiu per Covid-19, i un 6% un resultat positiu. La regidora de Dependència, Mercè Mateo, ha destacat “l’esforç de l’equip sanitari, composat pel propi especialista geriatra i l’equip d’infermeria, a més dels professionals de suport de l’Equip d’atenció a les Residències de l’atenció primària, ha aconseguit revertir la situació del 87% de residents amb una Covid confirmada o bé amb sospita clínica.  Aquests professionals sanitaris han estat fent una atenció continuada de totes les persones residents, vigilant estretament l’aparició de símptomes, i iniciant els tractaments pertinents en cada cas”.

  Des del dia 10 de juny, els residents que havien donat negatiu a les proves han pogut començar a rebre visites amb l’entrada a la fase 2 de la desescalada.

  Unes visites que de moment permeten l’entrada d’un sol familiar, sempre el mateix, que estigui lliure de símptomes, i en un espai comú i prou ampli com la cafeteria de la planta baixa. S’apliquen totes les mesures de seguretat: ús de mascareta, higiene de mans,  neteja de sabates a l’entrada, ventilació, i cap contacte amb la resta de residents o treballadores. Les visites són sempre amb cita concertada, per no acumular persones al centre.

  Avui s’ha realitzat una nova desinfecció de la primera planta, amb l’objectiu que aquest sector, que fins fa poc allotjava les persones contagiades de Covid-19, quedi totalment net i desinfectat per atendre persones amb resultat negatiu.

  Per altra banda, l’equipament ha començat a preparar-se i deixar espai per quan arribi el moment de fer nous ingressos, ja que caldrà que totes les persones que entrin de nou a la residència, amb PCR negativa i asimptomàtics, facin un aïllament previ segons els protocols establerts. Segons s’estableix per normativa  només es permetran nous ingressos quan Els Josepets sigui una residència amb zero casos actius, es disposi d’un protocol confeccionat i ajustat a les recomanacions de la Generalitat, i es disposi de l’autorització corresponent.

  La residència Els Josepets segueix informant puntualment les famílies de les persones residents, tant per via telefònica, com amb vídeotrucades, i també a través de notes informatives al bloc de la seva pàgina web.

  Cuina pròpia

  D’altra banda, aquestes darreres setmanes s’ha posat en marxa el servei de cuina pròpia de La Plataforma. Una inversió que feia temps que s’esperava poder posar en marxa, ja que fins ara els àpats s’elaboraven en unes instal·lacions fora de La Plataforma. Ara s’estan realitzant enquestes a totes les persones usuàries del servei de cuina per analitzar el nivell de satisfacció, que de moment sembla que és bo, i valorar si hi ha àrees de millora.