“Més enllà de la bèstia”, l’exposició del pintor Salva Masana

La col·lecció mostra l’evolució del bestiari a Catalunya, i la pròpia evolució de l’artista vilanoví.

El proper 13 de juliol  s’inaugura la nova exposició de l’artista Salva Masana a “La Sala- Centre d’Art Contemporani”, a Vilanova i la Geltrú. El títol de la mostra és “Més enllà de la bèstia”. L’exposició de dibuix i pintura, que aplega 66quadres, recull una mostra del bestiari popular de gran part del país, ja que destaca bèsties de més de 20 comarques de tot Catalunya.

40 anys de recerca personal sobre la cultura popular i centrada, bàsicament, en el bestiari ha donat joc a aquesta mostra de Salva Masana. L’obra expressa l’evolució del bestiari a Catalunya, però, comdiu el títol, va més enllà; és la pròpia evolució de l’artista, en paral·lel a la història evolutiva del bestiari.

“Més enllà de la bèstia” agrupa la representació de bestiari popular català amb pinzellades, llums i composicions personal, a on els càntirs i els globus, que es feien servir a les festes majors, recuperen el protagonisme. Tot reflectit, de manera particular, per la visió de Masana i envoltat pels quatre elements de la Natura: foc, aire, terra i aigua. No es tracta de fer una descripció d’un drac, sinó d’intentar transmetre la seva vivència, la seva expressió, la seva ànima, molt més enllà d’unes figures.

L’exposició “Més enllà de la bèstia” es podrà presenciar del 13 de juliol fins el 9 de setembre al Centre d’Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú.