Marc Soler, nou líder del Movistar Team a “Il Giro d’Italia”

La ronda italiana es disputarà entre el 3 i el 25 d'octubre. Així, doncs, el ciclista vilanoví no participarà ni a La Vuelta a Espanya ni al Tour de França

Imatge de Marc Soler a la Volta. Foto: Movistar Team

L’Equip ciclista Movistar Team ha anunciat aquesta tarda que el corredor vilanoví serà l’encarregat de liderar l’equip de la telefònica a “Il Giro d’Italia”. La competició, que es disputarà entre el 3 i el 25 d’octubre d’aquest any, ve posposada a conseqüència de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. Tal com estipulava el calendari oficial UCI World Tour, la ronda italiana s’hauria d’haver celebrat durant aquest mes de maig.

En roda de premsa telemàtica, el gerent de la formació, Ernesto Unzué, ha estat qui ha donat a conèixer la llista dels principals corredors seleccionats per encapçalar les competicions professionals d’aquesta temporada. Alejandro Valverde i Enric Mas han estat els escollits per liderar el Movistar al Tour de França i a la Vuelta Ciclista a Espanya, mentre que Soler només participarà a la competició italiana com a número u de l’equip.

Pel que fa al calendari programat, cal recordar que fa tot just uns mesos, ambdues competicions corrien la mateixa sort que “Il Giro” i eren posposades fins ja quasi ben entrada la tardor. Així, doncs, tot i que la clàssica francesa tindrà lloc entre el 29 d’agost i el 10 de setembre, la carrera espanyola està previst que es dugui a terme entre el 20 d’octubre i l’11 de novembre.

Ernesto Unzué ha avançat que el Movistar Team estarà integrat per 12 corredors en cada competició, a més de confessar que va ser ell mateix qui li va proposar a Soler ser el líder de la formació a Itàlia. En el mateix sentit, Alejandro Valverde tampoc ha volgut deixar sense reconeixement la tasca realitzada pel jove vilanoví durant tot aquest temps i ha lamentat no poder compartir tantes estones amb ell com en la temporada anterior, “Marc me da garantía. Es un magnífico corredor y en la Vuelta me salvó de muchísimas”, ha assenyalat.

El ciclista vilanoví, de tan sols vint-i-sis anys, ha assegurat sentir-se il·lusionat per ser  el primer cop que liderarà l’equip, tot i que ha confessat que li va costar uns quants dies acceptar la proposta. “M’ho va dir un dijous i m’ho vaig estar pensant uns quants dies. És la primera vegada que vaig com a líder. Vaig sense cap aspiració fixada, però vaig a donar guerra amb moltes ganes” ha afirmat.

A hores d’ara, Soler es troba passant el confinament a Andorra, on ha admès estar entrenant de valent, “fent molt de rodillo” i estudiant-se el recorregut de la competició italiana.  En relació amb la seva participació en el Campionat del Món de Ciclisme 2020, que es disputarà del 20 al 27 de setembre, a Suïsa, el corredor local ha manifestat desconèixer quina és la seva situació, a l’espera de parlar amb el seleccionador nacional.