L’exposició ‘Permiso’ de Matías Krahn Uribe tanca portes aquest diumenge a Sitges

L’edifici Miramar-Centre Cultural exposa fins aquest diumenge, 25 d’abril, la seva obra en una mostra individual on l’artista investiga els símbols, els colors i les textures

L’artista Matías Krahn Uribe, un dels exponents destacats de la pintura contemporània, presenta l’exposició ‘Permiso’ al primer pis del Miramar-Centre Cultural. Les obres, creades entre els anys 2012 i 2021, constaten el procés constant d’experimentació de l‘artista llicenciat en Belles Arts i que compta amb una gran projecció internacional. La mostra gira al voltant del símbol ja que el pintor té un interès per anar a allò més primitiu i senzill. Per a Matías Krahn Uribe “crear és anar a llocs on altres no han transitat” ja que “pinto el que no veig habitualment”. “Quan pinto estic buscant allò que no he fet abans”, afegeix l’artista.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, remarca que aquesta “és una mostra molt esperada que permet descobrir o redescobrir l’art i el talent d’un creador sitgetà molt singular que sorprèn per les ganes de llibertat i experimentació, tot i portar 27 anys pintant professionalment”. L’artista investiga els símbols, els colors i les textures i la seva mostra convida al públic a accedir al món simbòlic i per a Xavier Salmerón “Permiso és una exposició que ens fa pujar l’energia”.

Les obres més antigues de la mostra ‘Permiso’ són del 2012, any que va marcar un abans i un després en la seva trajectòria ja que la pintura de Matías Krahn Uribe va canviar radicalment. Aquest punt d’inflexió no va impedir que l’artista preservi tot i el pas del temps una gran llibertat a l’hora d’expressar-se plàsticament. Ara exhibeix el seu art i el seu talent per primera vegada en una exposició individual al Miramar-Centre Cultural en el marc de La Pregonera, impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges. La mostra, comissariada per Maribel Navarro, estava prevista inaugurar-la l’any passat, però la pandèmia de la Covid-19 va obligar a ajornar-la, però aquest 2021 ha pogut ser reprogramada..

Després d’una dilatada trajectòria de 27 anys exposa a Sitges, on Matías Krahn Uribe va arribar de ben petit juntament amb la seva família ben artística. La seva mare, l’escriptora de literatura infantil i poetessa, María de la Luz Uribe, i el seu pare, l’il·lustrador i artista, Fernando Krahn, van instal·lar-se a la vila l’any 1973 procedents de Xile. Matías Krahn Uribe afirma que “estic molt contenent i profundament agraït i per exposar a Sitges. Per a mi és com un regal perquè aquest poble m’ha acollit des que tenia un any. Jo vaig néixer a Xile, però aquest poble forma part del meu ADN. Sitges ho porto a dins, forma part de la meva infantesa, de la meva adolescència i on vinc sovint perquè tenim la casa de la família”.

Amb una consolidada carrera professional, Matías Krahn Uribe ensenya el seu univers particular a Sitges, on l’artista sent molt reconegut. Al llarg de la seva carrera ha realitzat més de 30 exposicions individuals i en més d’un centenar de col·lectives. També ha ensenyat la seva obra en galeries i museus d’art d’arreu del món i ha participat en nombroses fires internacionals.

La mostra es pot visitar fins al 25 d’abril al primer pis del Miramar- Centre Cultural.