Les obres d’ampliació de la Llar d’infants El Cargol estaran enllestides al setembre

L’equipament disposarà de 160 m2 de noves instal·lacions que complementaran les de l’antiga masia

Imatge de l'alcaldessa Abigail Garrido visitant les obres. Cedida

Les obres d’ampliació i reforma de la Llar d’Infants Municipal El Cargol encaren el tram final amb la previsió d’estar enllestides a principis d’agost, abans que comenci el nou curs escolar. L’actuació, pressupostada en 315.000 euros, permetrà oferir un millor servei a la comunitat educativa.

L’equipament s’ampliarà amb 160m2 de noves instal·lacions. Disposarà d’un menjador amb sala de descans annexa connectada a la sala de canvi dels infants. Juntament amb l’ampliació de la capacitat dels espais adjacents a la cuina de rebost i magatzem, també s’ha treballat en adaptar un altre espai de magatzem i vestuari del personal que disposarà de bany adaptat. A més, comptarà amb zona porxada d’accés i una aula multisensorial. Aprofitant l’ampliació, també s’han rehabilitat 40m2 de la masia.

Una proposta guanyadora als pressupostos participatius

L’ampliació i reforma de la Llar d’Infants El Cargol suposa la culminació d’un projecte que ha tirat endavant també com a proposta guanyadora als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i que permetrà oferir espais més generosos i un millor servei a la mainada, a les seves famílies i a l’equip docent del centre. Les obres van començar l’octubre de 2019 i han patit un petit retard a causa de les mesures de confinament decretades contra la Covid-19 que no ha d’afectar la previsió d’acabar a l’agost.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha posat en valor la voluntat de l’Ajuntament de “tirar endavant els projectes que teníem en marxa, sempre que ha estat possible, malgrat la situació sobrevinguda de la crisi sanitària que estem patint, i l’ampliació de la llar d’infants El Cargol n’és un bon exemple. Ara més que mai, en aquests moments tan difícils per a moltes famílies, estem centrant esforços en atendre les necessitats més bàsiques dels veïns i veïnes del municipi, especialment dels que més ho necessiten”.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, ha ressaltat que els treballs “permetran fer realitat una demanda de la ciutadania de Ribes. La millora dels equipaments que donen serveis a les persones, en concret avui dels educatius i formatius, no es pot quedar enrere. Esperem poder gaudir al setembre d’aquest espai nou, que realment feia falta. Crec que les famílies, els infants i les educadores estaran molt contents”.