L’Ajuntament de Sitges valora positivament l’ampliació de l’horari d’oci nocturn

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, assegura que “la mesura ha de permetre un millor control de la concentració de persones al carrer”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Davant la millora de la situació epidemiològica a Catalunya, el Govern de la Generalitat ha proposat obrir l’oci nocturn a l’exterior fins a les 3 hores, amb 30 minuts de marge per tancar, a partir d’aquest dijous 23 de setembre (la nit de dimecres a dijous). Per garantir la seva obertura, es manté l’obligatorietat de portar la mascareta, sempre i quan no es consumeixi, i no es permet el ball. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha rebut la mesura com “una bona notícia que feia temps que reclamàvem perquè les actuals restriccions horàries provocaven aglomeracions a la via pública difícils de gestionar. Desitgem que l’ampliació ajudi a reduir i evitar concentracions de persones al carrer i els botellots”.

La mesura preveu també l’ampliació de l’horari de la restauració fins a les 1 hores, malgrat es manté la limitació d’aforament de 10 persones a l’exterior i 6 a l’interior. “Aquestes ampliacions d’horari permetran”, segons Aurora Carbonell, “un desallotjament gradual dels establiments de restauració i d’oci nocturn, de forma que evitarem, com ha passat fins ara, que poc després de la mitja nit tanqués tot i que tothom quedés sense més opció que estar al carrer”. No obstant això, l’Ajuntament de Sitges continuarà treballant de forma conjunta amb el sector de l’oci nocturn i la restauració amb l’aplicació de mesures i accions per dissuadir les aglomeracions, tal com s’ha establert en les reunions periòdiques entre l’Administració i representants del sector.

Aurora Carbonell ha afegit que “el nostre desig seria la recuperació total dels horaris perquè les empreses del sector puguin desenvolupar la seva activitat completa i reactivar l’economia sempre que la situació epidemiològica ho permeti”. En aquest sentit, en una reunió amb el sector, el Govern de la Generalitat també ha proposat un horitzó proper per poder obrir els espais interiors, amb la possibilitat de fer servir el certificat COVID.

Les mesures preses per l’Ajuntament arran de la pandèmia han estat múltiples: campanyes de conscienciació, la col·locació de cartells informatius sobre les mesures de prevenció de la Covid-19, l’estudi sobre transmissibilitat en cinc establiments d’oci nocturn amb la col·laboració de 400 voluntaris, la distribució gratuïta de mascaretes, així com la contractació de 36 persones com a informadores de les platges, d’atenció als establiments comercials, de restauració i al sector turístic, entre d’altres.

El consistori, a més, ha ampliat la presència de Policia Local i de seguretat privada per evitar la concentració de persones al carrer en horari nocturn, amb operatius reforçats amb la dotació de Mossos d’Esquadra. Aquests dispositius han estat habituals durant l’estiu, encara que s’han reforçat en dates assenyalades.