fbpx

L’Ajuntament de Sitges retira l’acusació particular en la causa de la Taula del Tercer Sector Social

Avatar photo

El ple de l’Ajuntament de Sitges ha acordat no personar-se com a acusació particular en la causa que investiga presumptes irregularitats en la relació entre el consistori i la Taula del Tercer Sector Social Sitges-Garraf. El plenari d’aquest dimecres ha aprovat l’informe municipal que dona la raó als treballadors que van impugnar el ple del juliol on es va aprovar tirar endavant l’acusació particular quan haguessin declarat els carrecs electes imputats. Els empleats investigats a la causa van presentar un recurs advertint que es vulnerava el seu dret a la presumpció d’innocència. L’informe aprovat ara indica que la personació en aquest punt inicial de la investigació seria “indiscriminada, desproporcionada i abusiva”.

Els treballadors avisaven que era contradictori que el consistori sigui acusació a la causa quan el mateix Ajuntament està pagant la defensa d’alguns empleats municipals investigats. També ressaltaven que si el consistori es persona ells queden en situació “d’indefensió” en un moment de la investigació en què no han transcendit proves incriminatòries.

L’informe municipal dona la raó als treballadors i proposa aturar l’acusació particular, però també deixa la porta oberta a què el consistori pugui personar-se a la causa quan aquesta avanci i es concretin quins fets s’imputen als diferents investigats. Actualment hi ha una quinzena d’investigats, entre els quals l’alcaldessa Aurora Carbonell i els regidors Jaume Monasterio i Ignasi Rubí, a més del secretari de l’Ajuntament i diversos tècnics municipals. També l’exalcalde Miquel Forns i altres exregidors, així com els responsables de la Taula del Tercer Sector Social Sitges-Garraf.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental per esclarir l’adjudicació a aquesta entitat de subvencions i contractes menors en els dos passats mandats per valor de 600.000 euros, però a hores d’ara no ha transcendit quins fets s’atribueixen a cadascun dels investigats.

L’informe que estima no tirar endavant de moment l’acusació particular ha estat aprovat amb un empat de vots: ha tingut el suport dels partits del govern (ERC, SGI i ECP) i Guanyem; els vots contraris de Junts, PSC-EM i PP; i l’abstenció de Vox. L’empat s’ha desencallat amb el vot de qualitat del primer tinent d’alcaldessa.

I és que durant el debat i votació no han pogut participar ni l’alcaldessa, ni els regidors Monasterio i Rubí per la seva qualitat d’investigats a la causa. Tampoc ha pogut ser-ne partícep la cap de l’oposició, Mònica Gallardo, perquè ha estat citada properament com a testimoni.

Al seu recurs, els treballadors també demanaven aturar la comissió d’investigació acordada al mateix ple del juliol on es va aprovar ser acusació particular. L’informe municipal, però, desestima aquesta part del recurs i indica que internament l’Ajuntament sí que pot investigar els fets si ho fa amb una Comissió Informativa de Caràcter Especial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es reuneix el Consell de la Mobilitat de Tarragona

Notícia següent

Arriba la 20a edició de la Minicopa Endesa

Notícies relacionades