L’Ajuntament de Sitges inicia una campanya de recollida de dispositius electrònics per facilitar l’aprenentatge en línia i la comunicació amb les escoles

Les regidories de Participació i d’Educació recolliran els dies 3, 6 i 7 d’abril de 09.00 a 11.00 h a l’OAC (carrer Nou, 12) tauletes tàctils, telèfons intel·ligents i ordinadors portàtils en desús

Imatge de la campanya per compartir wifi. Cedida

L’Ajuntament de Sitges engega una campanya aquest divendres per recollir dispositius electrònics amb l’objectiu de facilitar l’educació en línia en totes les etapes escolars i la comunicació entre les famílies que no tenen dispositius electrònics i les escoles.

Els dies 3, 6 i 7 d’abril es podran portar tauletes tàctils, telèfons intel·ligents i ordinadors portàtils en desús a l’OAC (carrer Nou, 12) des de nou a les onze del matí. Des del consistori es recomana no portar dispositius anteriors al 2015.

Les regidories de Participació i d’Educació impulsen aquesta iniciativa solidària que habilitarà els dispositius electrònics per a usos educatius i de comunicació davant la perspectiva que el confinament dels escolars s’allargui fins després de Setmana Santa i que el tercer trimestre comenci online. A més, es vol evitar que les persones que no tenen eines tecnològiques quedin exclosos a causa de la crisi sanitària del coronavirus.

Paral·lelament, es demana a les comunitats veïnals compartir WIFI de 10 h a 14 h perquè els escolars que no tenen internet es puguin descarregar les tasques del dia que l’escola encarrega, comprovar els correus electrònics i comunicar-se amb l’exterior. Es proposa deixar un avís a la porteria de la comunitat o a l’ascensor, per avisar.