L’Ajuntament de Sitges i el Fes+Chapeau organitzen conjuntament els dies 17, 18 i 19 de juliol el Festival Re-evoluciona d’arts escèniques

Les Impuxibles amb Clara Peya, els músics Gerard Quintana i Xarim Areste juntament amb Madam Gaüc encapçalen el cartell d’aquest certamen d’arts escèniques

Imatge del cartell oficial. Cedida

Sitges acollirà el festival Re-evoluciona els dies 17, 18 i 19 de juliol, organitzat per l’Ajuntament de Sitges i el Festival Fes+Chapeau. Es tracta del primer festival presencial d’arts de carrer que es durà a terme des del decret d’estat d’alarma, un festival que s’ha programat respectant les restriccions dictades per les autoritats sanitàries. El certamen inclou els espectacles de tres companyies de circ, tres companyies de dansa i unconcert íntim de molta qualitat. Tots els espectacles es realitzaran a dos espais públics a l’aire lliure de la vila: a l’Hort de Can Falç i La Fragata.

Les Impuxiblesamb la pianista Clara Peyapreestrenaran l’espectacle ‘Des-espera i la companyia MadamGaücpreestrenarà‘Fil’ mentre queKolektivLapsoCirkposaran en escena ’Ovvio’, i la companyia Ricky el Profesor de Tenis portaran el muntatge ‘Profesor de tenis’. La programació es complementarà amb dos espectacles de dansa‘Ballant ballàvem’ de Laia Santanach i ‘Niágara de La Intrusa, i també, amb un concert de Gerard Quintana i XarimAresté.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, assegura que “aquest festival és una activitat cultural no prevista en la programació inicial de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, però finalment s’hi ha incorporat perquè creiem amb el projecte i, sobretot, volem que Sitges estigui al costat del sector professional de les arts escèniques programant noves activitats i dinamitzant la programació cultural d’aquest estiu”.Xavier Salmerón afegeix que “aquesta activitat se suma a la programació cultural extraordinària que estem organitzant, com el cinema a la fresca, concerts de talent local i concerts del Racó de la Calma, i que es presentarà la setmana vinent”.

El creador del festival Fes+Chapeau, Isaac Domínguez, afirma que el “Re-evoluciona és un festival dedicat al nostre llenguatge, el Circ, un festival que reivindica les ‘artsdel moviment en risc’. Aquest certamen, que dóna suport a nous llenguatges catalans en les arts escèniques, vol reflexionar sobre el concepte de l’equilibri: l’equilibri en la societat, l’equilibri de ser o no ser artista, l’equilibri del contacte, l’equilibri de sobreviure, de la vida i la mort, quina és la gota que fa vessar el got? l’equilibri en l’acció artística, del que marca la normalitat i/o el que és incorrecte, de cada un de nosaltres, l’equilibri d’un somriure, els límits de l’equilibri, professió, vocació, ambdues coses?”.

La majoria de les propostes tindran dues actuacions per mantenir l’aforament limitat seguint les normes de seguretat en Fase 2. Així l’Hort de Can Falç tindrà una capacitat per a 200 persones i La Fragata per a 400. La regidoria de Culturaadaptaràtota la programacióa la situació que es vagi produint en cada moment.

El festival serà de pagament a preus molt accessibles, des de 5 a 12 euros.Des d’aquest dijous, 4 de juny a les dotze del migdia, i fins diumenge es posen a la venda a la pàgina web del festival 50 abonaments a 35 euros per veure tots els espectacles. A partir de dilluns es posaran a la venda telemàticament les entrades anticipades tambéala pàgina web del festival: http://fespluschapeau.org/festival-fes-chapeau/.

Programació Festival Re-evoluciona Sitges 2020

17 de juliol

 • KolektivLapsoCirk

‘Ovvio’ a les 19.00 h i a les 21.00 h

17 de juliol

Hort de Can Falç

Entrades anticipades: 10 euros

Entrades a taquilla: 12 euros

 • Les Impuxibles amb Clara Peya

‘Des-espera’ (dansa) Preestrena

18 de juliol

La Fragata a les 23.00 h

Entrades: 8 euros

 • de juliol
 • Ricky el Profesor de Tenis
  ‘Profesor de tenis’(circ)
  18 de juliol
  La Fragata, a les 18.00 h i a les 20.00 h
  Entrades: 5 euros
 • Gerard Quintana i XarimAresté

(Música)

18 de juliol

La Fragata, a les 23 h

Entrades: 8 euros

19 de juliol

 • La Intrusa
  ‘Niágara’ (dansa teatre)
  18 de juliol
  Hort de Can Falç, a les 19.15 h
  Preu: 6 euros

 • MadamGaüc
  ‘Fil’ (circ) preestrena
  19 de juliol
  La Fragata, a les 20.00 i a les 22.00 h
  Anticipada 10 euros
  Taquilla: 12 euros
 • Laia Santanach
  ‘Ballant ballàvem’ (dansa)
  19 de juliol
  Hort de Can Falç, a les 12.00 h i a les 21.00 h
  Preu: 5 euros