L’Ajuntament de Sitges convida les sitgetanes i els sitgetans a recopilar les Memòries del Confinament

Les sitgetanes i els sitgetans poden compartir el seu testimoni amb l’objectiu de bastir un arxiu històric amb la memòria col·lectiva relacionada amb la crisi sanitària de la Covid-19

Imatge del Cap de la Vila de Sitges. Cedida

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges proposa la iniciativa ‘Memòries del Confinament a Sitges’ per documentar i recopilar les vivències personals i col·lectives de les sitgetanes i els sitgetans. L’objectiu és aconseguir testimonis documentals i  material per fer un arxiu d’aquest moment històric i posar-lo a l’abast de la ciutadania. Per recopilar aquestes experiències irecollir tota la informació  s’ha obert una plataforma web a tothom. A la plataforma caldràomplir un formulari i es podrà fer enviament d’escrits, documents, fotografies, àudios, vídeos o dibuixos. Aquests arxius han d’incloure dades descriptives que permetin ser posteriorment catalogats.

El regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Xavier Salmerón, destaca que “com a regidoria de cultura entenem que tenim el deure de recopilar tota aquesta informació amb un alt valor històric i documental” per aquest motiu “demanem a la ciutadania que ens facin arribar tots aquells records que hagin recollit durant aquests dies per construir entre totes i tots un valuós arxiu que sobretot tindrà una importància cabdal per al futur”.

En aquests dies de confinament, moltes persones reflexionen sobre com viuen aquesta situació i sobre quines emocions i quins sentiments senten. La regidoria de Cultura convida a les veïnes i els veïns de Sitges a compartir aquests vivències ja sigui a través d’enviar una crònica amb les històries personals o família, així com també, fotografies que plasmin moments viscuts, vídeos o àudios que resumeixi un moment especial.

Les persones interessades poden deixar testimoni de la seva experiència i records individuals i col·lectives que permetran bastir un llegat històric durant el confinament, un moment en el qual la lluita per evitar la propagació del coronavirus ha estat el denominador comú.

El material gràfic o audiovisual com la documentació escrita es dipositarà al catàleg de l’Arxiu Històric Municipal de Sitges per preservarla memòria històrica del confinament. Les aportacions ciutadanes permetran disposar del llegat testimonial de la història més recent de la vila.