La remodelació del Teatre Municipal de les Roquetes ja quasi està enllestida

El nou equipament, batejat com La Bòbila, dotarà el municipi d’una programació d’arts escèniques estable de qualitat i permetrà recuperar al nucli l’oferta de cinema

 

El teatre municipal de les Roquetes encara el tram final de les obres de remodelació i ampliació amb la previsió que estiguin enllestides el mes de juliol vinent. L’equipament, batejat com La Bòbila en referència als primers pobladors de l’entorn de les Roquetes, tindrà un aforament de 300 localitats. Dotarà el municipi d’una programació d’arts escèniques estable de qualitat i permetrà recuperar l’oferta de cinema en aquest nucli de població.

Segons ha assenyalat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquesta rehabilitació i ampliació del teatre de les Roquetes, que esperem que obri portes a finals de la tardor vinent, té relació amb el que anomenem el triangle de la cultura de les Roquetes. Conjuntament amb l’ampliació de la Biblioteca Josep Pla i l’adequació de l’Espai, ens permetrà demostrar l’aposta decidida que fem des de l’Ajuntament en aquest àmbit”.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha anunciat que “farem una posada en marxa de l’equipament a ple rendiment. Això vol dir que programarem cinema i teatre, així com formacions en arts escèniques, dividides en tres blocs: un tastet d’un mes, un curs bàsic de tres mesos i un curs especialitzat de mig any”. Solà ha destacat, a més, que “l’aposta pel talent local és una de les prioritats que ens marquem en aquesta nova etapa i que s’oferirà a través de l’edifici annex, on hi haurà sala d’assaig”.  

L’escenari dobla superfície

La remodelació i ampliació del teatre municipal de les Roquetes ha permès dotar l’equipament d’un espai plenament funcional de 1.200m2, amb 110 metres d’escenari, el doble del que hi havia a les antigues instal·lacions. L’equipament estarà format per una sala principal d’exhibició i un edifici annex amb sala d’assaig, que acolliran un centre de formació i difusió en arts escèniques. Amb una platea de 134m2 i un amfiteatre de 123m2, el teatre La Bòbila disposarà, a més, de camerinos, tallers i serveis.

El procés de remodelació i ampliació ha tingut un pressupost de 3.167.000€, desglossats en els següents conceptes:

Projecte executiu d’obra: 2.799.000€.

Projecte d’equipament escènic i il·luminació espectacular: 367.900€.