La Policia Local deté 10 persones i en denuncia 604 per haver-se saltat el confinament des de l’inici de l’estat d’alarma

La disminució de les actuacions més habituals, per la poca presència de persones i vehicles a la via pública, ha permès als agents dedicar la major part del temps al control dels aspectes derivats de la crisi de la Covid

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'un dels controls de PL VNG. Cedida

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha realitzat un 80% d’actuacions relacionades amb el compliment de l’estat d’alarma pel #coronavirus, quant al confinament i les mesures de seguretat. Una tasca que no ha interferit en les accions assistencials que realitzen durant tot l’any, però que a causa de la poca presència de persones i vehicles a la via pública, ha permès dedicar tots els esforços al control del confinament. El 20% restant de les accions de control a la ciutat les han dut a terme Mossos d’Esquadra i, de manera puntual, per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha explicat que la policia local ho ha deixat de realitzar cap de les tasques habituals, i ha destacat “l’esforç que ha fet tota la plantilla per controlar que el confinament de la ciutadania es faci de manera correcta i que alhora tots els serveis funcionin amb normalitat”

Durant el període del 15 de març al 19 d’abril, la Policia Local ha interposat un total de 604 denúncies administratives, a persones que s’havien saltat confinament. En aquest mateix temps, s’ha detingut 10 persones que havien trencat el confinament de manera reincident.

Els agents han identificat 1.754 persones i 5.024 vehicles, a partir d’una cinquantena de controls distribuïts en diversos punts de la ciutat, i han realitzat tasques de vigilància estàtica i dinàmica en els establiments que tenien permís per obrir, especialment en supermercats i botigues d’alimentació que, durant els primers dies, van tenir un gran volum d’usuaris, per la qual cosa es feia necessari un control de les mesures de seguretat i protecció.

Coincidint amb la  Setmana Santa es van intensificar els controls a les entrades a la ciutat per evitar, en la mesura del possible, l’arribada de persones que tenen a la ciutat la seva segona residència. “Tot i els controls, tenim dades que ens demostren que hi va haver gent que es va saltar aquest confinament. Els volums de consum d’aigua, l’augment de la brossa, o el fet que propietaris d’establiments d’alimentació ens hagin confirmat la presència de clients de cap de setmana i vacances, així ens ho indica. Caldrà doncs estar més alerta el que quedi de confinament”.

La Policia Local també ha incrementat el seu vessant assistencial, principalment relacionada amb les persones grans. Un increment que ja s’estava començant a notar abans del confinament, i que ara s’ha consolidat. Així mateix ha realitzat 118 felicitacions a menors de 10 anys, que aquests dies celebraven el seu aniversari. Per a  Blanca Albà aquest és un aspecte a destacar, perquè “respon al model de policia de proximitat que volem tenir. Són molts els nens i nenes que no han pogut celebrar el seu aniversari amb els seus amics, i és motiu d’alegria veure com veïns i agents els feliciten.
Una de les darreres actuacions ha consistit en el control del repartiment de les mascaretes a totes les persones que dimarts de la setmana passada tornaven a la feina i havien d’utilitzar el transport públic. Un repartiment que va anar a càrrec de manera conjunta amb personal de la Creu Roja.