La nova pista de Sant Pere de Ribes, enllestida

L’actuació es complementa amb la urbanització dels exteriors de l’equipament, que millorarà la mobilitat a l’entorn, l’accés a l’interior i la connexió interna amb el pavelló

Els treballs de construcció de la nova pista coberta de Ribes ja han finalitzat, posant a disposició de la ciutadania un equipament que permetrà la pràctica del bàsquet, el handbol i el futbol sala. La posada en marxa de les instal·lacions dona resposta, així, a l’actual situació d’ocupació i utilització del pavelló, insuficient per satisfer les necessitats de les entitats esportives. Les primeres a fer-ho, en el decurs dels dies vinents, seran el Club Bàsquet Ribes i el Handbol Ribes, oferint així més disponibilitat horària a la resta d’entitats usuàries del pavelló (Ribes Club Patí i Club Patinatge Artístic Ribes).

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquest és un espai molt desitjat pels esportistes de Sant Pere de Ribes, i estàvem esperant la seva finalització per poder-lo posar en funcionament ben aviat. Estem contents que la pràctica de l’esport sigui un dels hàbits saludables del nostre municipi, i per tant ens comprometem a fer tot allò que estigui a la nostra mà per a incentivar-ho”.

Una pista divisible en tres camps de joc

El nou equipament té una superfície de 2.000m2, amb 5m2 d’amplada de reserva futura per a grades. És una mica més gran que un PAV3, segons la catalogació de referència del Consell Català de l’Esport, i es pot dividir amb cortines en tres camps de joc diferents.

El regidor d’Esports de Ribes, Josep Moya, ha explicat que l’equipament “és més que un PAV3 perquè són tres pistes transversals reglamentàries de bàsquet, el que permetrà jugar a bàsquet, minibàsquet, handbol, mini- handbol i, amb pista sencera, a futbol sala. El terra és sintètic, apte per a la pràctica esportiva, que és el que ens demanaven les entitats”.

L’accés es fa per l’entrada al pavelló actual, tot i que més endavant es vol fer un únic vestíbul de control i consergeria, unificant així tota la zona esportiva amb la nova actuació i el pavelló existent. També s’ha tingut en compte, a més de la funcionalitat de l’equipament, la connexió i relació entre espais per a la gestió única del conjunt esportiu i la seva integració en l’entorn.