fbpx

La delinqüència a Sitges creix un 13% en un any marcat per l’alta afluència de visitants i turistes

Avatar photo

Els fets delictius a Sitges han crescut un 13% entre el setembre del 2022 i l’octubre d’enguany en comparació al mateix període de l’any passat. La dada l’ha analitzat aquest dimarts la Junta Local de Seguretat, on s’ha atribuït aquest increment a l’alt nombre de visitants i turistes que ha acollit la vila els últims mesos. “Com més gent, més descuits i ocasions de delinquir”, han apuntat els responsables dels cossos policials, que han assenyalat que la gratuïtat del servei de Rodalies ha propiciat un milió més d’usuaris del tren respecte a l’any passat.

Amb tot, també han destacat que l’augment de la delinqüència “no és proporcional” a l’increment de visitants. D’altra banda, en el cas dels robatoris a domicilis, aquests han baixat un 40%.

Segons l’anàlisi de la Junta Local de Seguretat, del conjunt de delictes registrats l’últim any, la meitat van ser furts. El cap de l’ABP dels Mossos a Sitges, José Maria Montero, ha ressaltat que l’augment delictiu es focalitzi en estafes, furts i danys al patrimoni, “mentre baixen els delictes que afecten la integritat de les persones”.

En conjunt, les dades s’assimilen a les de quatre anys enrere, abans de la pandèmia. ha assegurat l’inspector de la Policia Local, Jordi Altarriba. Pel que fa a la sinistralitat, ha assegurat que han baixat un 60% els accidents de trànsit lleus mentre els greus ho han fet un 80%. Una reducció que ha atribuït a l’eficàcia dels controls policials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comencen les obres a la Carretera del Pont de Vilomara

Notícia següent

Obre un nou mercat a Horta

Notícies relacionades