La Generalitat dona llum verda al projecte de l’Autòdrom Terramar

Després de dècades tancat, l'autòdrom es transforma en un gran centre d'esdeveniments eqüestres i del motor que inclourà una zona hotelera

Imatge de l'autòdrom del Terramar. Cedida

La Comissió d’Urbanisme de la Generalitat ha donat finalment l’aprovació definitiva al projecte de l’Autòdrom Terramar, a Sant Pere de Ribes. Així, es preveu que després de dècades tancat l’espai pugui tornar a obrir, ara transformat en un gran centre d’esdeveniments eqüestres i del motor. Segons els promotors, es preservaran espais com la graderia, el circuit i les masies, originals de 1923, i la intenció és “popularitzar” els tornejos eqüestres i compaginar-los amb esdeveniments privats del món del motor. A més, recorden que l’espai ha estat abandonat des dels anys 50 com a circuit i des dels 80 com a explotació agrícola, per la qual cosa celebren que se li pugui donar “una nova vida”.

L’espai

Segons els promotors, es preveu la celebració d’esdeveniments eqüestres en els mesos d’hivern oberts al públic; d’altres de l’àmbit del motor, per retre homenatge al pes històric que té aquest espai en l’automobilisme -tot i que es descarten les carreres-, i una zona hotelera amb 150 places -distribuïdes en petites vil·les i edificis integrats en el projecte paisatgístic- per acollir els participants en els esdeveniments.

Es calcula que el primer esdeveniment eqüestre es pugui organitzar l’hivern de 2021/2022 i que els projectes de motor i hoteler es comencin a desenvolupar a partir de 2021.

Es destinaran 25.000 m2 de terreny per a equipament esportiu a l’aire lliure, 144.000 m2 de zona verda mantinguda i 3.000 m2 de sostre d’equipaments. S’hi plantaran més de 700 arbres autòctons i s’ampliarà en un 50% el sòl agrícola. D’altra banda, tot i que es descarten les carreres el grup franco-espanyol Grandprix sí que vol mantenir intacte el circuit oval de dos quilòmetres i pendents de 90 graus.

A més, preveuen una inversió inicial de 25 milions d’euros per a la part d’esdeveniments eqüestres i motor i calculen que es generaran al voltant de 200 llocs de treball en la fase final del projecte, a més dels necessaris per a la creació i construcció d’infraestructures, que es puguin crear de manera indirecta per les despeses i les col·laboracions que es volen establir amb proveïdors locals.