La Biblioteca Josep Pla segueix operativa a la Vinya d’en Petaca

Les biblioteques del municipi limiten l’activitat al servei de préstec i devolució de materials, en compliment de les darreres mesures restrictives aprovades per contenir la pandèmia

La Biblioteca Josep Pla de les Roquetes s’ha traslladat provisionalment a la Vinya d’en Petaca per les obres d’ampliació de les seves instal·lacions, que veuran incrementat en més d’un 60% l’espai disponible. Durant el període que durin els treballs, d’uns set mesos, la biblioteca oferirà els seus serveis de dilluns a divendres, de 15.30h a 19.30h, i els dissabtes, de 10h a 13h.

Les dues biblioteques públiques del municipi han vist limitada la seva activitat al servei de préstec i devolució de materials, en compliment de les darreres mesures restrictives aprovades per la Generalitat per contenir la pandèmia de la Covid-19. En l’actual situació, no estan permesos els usos de sala de lectura, consulta i altres. A més, és recomanable fer ús del servei a través de cita prèvia, especialment per a préstecs. Pel que fa a la Josep Pla, cal sol·licitar el servei a b.st.pereribes.jp@diba.cat, o bé trucant al telèfon 93 896 57 25.

Per la seva banda, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo la cita prèvia s’ha d’efectuar a través de b.st.pereribes.mp@diba.cat o bé trucant al 93 896 40 20. Aquest equipament obre de dilluns a divendres, de 15h a 20h, i els dissabtes, de 10h a 14h.

Primera planta amb zona infantil, que dobla superfície

L’ampliació de la Biblioteca Josep Pla preveu utilitzar espais en desús de la planta baixa i del centre de formació d’adults, situat a la primera planta. D’aquesta manera, passarà dels actuals 536m2 de superfície a tenir 866m2. A la primera planta, l’actuació hi preveu una sala polivalent i reubicar-hi la zona infantil, que dobla superfície. L’accés principal es manté a la planta baixa. 

L’obra ha estat pressupostada en 700.000€, finançats al 100% amb subvencions:

  • 600.000€ del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels ajuts per a obres de construcció o adequació de biblioteques públiques de Catalunya per al període 2020-2023.
  • 100.000€, del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.