Judith Vallverdú i Lucas Estruch, proclamats nova Pubilla i Hereu de Sitges

Els relleus de les bandes de la fins ara Pubilla de Sitges, Marta Ferret, i l’Hereu de Sitges, Martí Carbonell, s’ha produït, aquesta nit, als Jardins de Terramar, en el primer acte oficial de Santa Tecla

Sitges ja té nova Pubilla i Hereu de Sitges. La Pubilla de Sitges 2019, Marta Ferret li ha posat la nova banda a Judith Vallverdú de l’entitat de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges i l’Hereu de Sitges 2019, Martí Carbonell ha enfaixat el nou Hereu de la vila, Lucas Estruch de l’entitat de la Penya Barcelonista,

La nova Pubilla de Sitges Judith Vallverdú, que té 19 anys, ha agraït a la seva entitat haver-li donat el seu suport per participar en el Pubillatge i vol gaudir “d’aquest any amb tots vosaltres i representar el millor possible a Sitges i els valors de l’entitat que represento”

El nou Hereu de Sitges Lucas Estruch, que té 19 anys, ha volgut fer uns “agraïments infinits” a la seva entitat de la Penya Barcelonista per haver-lo escollit, a la seva família i els que l’han acompanyat en aquesta nit “tan especial”.

La Penya Barcelonista ha portat el Pubillatge de Sitges les darreres 4 ocasions: Júlia Vidal – Pubilla de Sitges 2017-, Sergi Molina – Hereu de Sitges 2018- Martí Carbonell – Hereu de Sitges 2019- i Lucas Estruch – Hereu de Sitges 2021-. I l’Agrupació de Balls Populars va tenir com a Hereu de Sitges l’any 2017 el Fali Morillas.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha dedicat paraules d’agraiment i felicitació a la nova Pubilla i Hereu de Sitges, i, especialment, tant a Marta Ferret i a Martí Carbonell com a Ona Almirall, Pubilla de Sitges 2018 i Pubilla de Catalunya 2019.Tots tres han hagut de prorrogar el seu càrrec durant un any més per l’aturada provocada per la irrupció de la Covid-19. Aurora Carbonell ha destacat l’orgull que sentia com a alcaldessa per “veure com està de consolidat el pubillatge a la vila amb unes joves i uns joves, formats, que estudien de valent amb l’objectiu i la il·lusió de representar el seu poble. Persones que són la base del nostre futur i que mostren ja el seu compromís amb les tradicions, amb el coneixement i amb l’estima per la vila”.

La proclamació s’ha celebrat amb una nit amb plena d’emocions per als 18 candidats i candidates de les entitats sitgetanes, acompanyats pels seus representants.

A partir d’aquest moment l’Hereu i la Pubilla de Sitges, i els altres hereus i pubilles, estaran presents en diferents actes. El primer serà a l’Ofici de Santa Tecla i el Cercavila en honor a la compatrona, el 23 de setembre.

Foment de Sitges ha organitzat la Nit del Pubillatge als Jardins de Terramar, en un acte amb aforament limitat i que donava el tret de sortida als actes oficials de Santa Tecla. La vetllada ha comptat amb la presència de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya (la sitgetana Ona Almirall), i 8 dels 10 titols nacionals de les Pubilles i Hereus, de Catalunya.