Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

El congrés d’Innovació d’empresa i startups explicarà com s’apliquen al Penedès-Garraf

Avatar photo

Jornada el 25 de març per conèixer experiències reals de tecnologies web 3.0 en entorns empresarials

El 25 de març es durà a terme a Neàpolis la tercera edició del Congrés d’Innovació d’Empresa i startups Penedès-Garraf. La trobada d’enguany estarà dedicada al web 3.0, que inclou tecnologies com la Intel·ligència Artificial, el blockchain, el metavers, la Realitat Virtual i Realitat Augmentada, NFTs, Smart Contractstokens, cripto i altres.

El congrés explicarà aplicacions reals de totes aquestes tecnologies en projectes a la zona de Penedès. “Les empreses ja les estan fent servir” explica Miquel Àngel Mora, president de Tandenn, coorganitzador del congrés, “portem gent del Penedès-Garraf que ens explicarà com han implementat aquestes tecnologies a la seva empresa, són casos reals”. La sessió inaugural, per exemple, serà una demostració del funcionament de la Intel·ligència Artificial, amb una entrevista amb ChatGPT.

El congrés oferirà un total de 20 sessions, repartides en tres itineraris, per un costat hi haurà les experiències de les startups, una mostra del que s’està fent a la zona, també hi haurà una línia sobre metodologia i innovació i la tercera possibilitat serà experiencial, permetrà tocar la web.3.0. “Fugim de la part acadèmica, hi haurà un taller demostratiu de com treure-li suc a les tecnologies” explica Àlex Ginés, tècnic de realitats immersives de Neàpolis, “hi haurà una zona on es podrà tocar, provar ulleres de realitat virtual, i es podran veure casos d’ús, projectes de telemedicina, culturals…”

La regidora d’Innovació, Conxi Martínez, creu que el congrés serà “un reflex de la potencialitat i de les oportunitats que tenim com a ciutat”, i aposta per “assentar aquesta comunitat creativa, aquesta comunitat innovadora” que hi ha al territori.

L’organització espera una bona assistència, per l’interès dels continguts oferts. “És un pol d’atracció i generació d’innovació” diu Miquel Àngel Mora, “només un 22% dels assistents  són de Vilanova, la resta són de fora. El 40% són CEO d’empreses, i el 46% són dones”.

La tercera edició del Congrés d’Innovació d’empresa i startups, a més, també organitza una Startup Pitch Competition. Conxi Martínez avança que “si hi ha algun projecte que creiem que podem acompanyar, ho farem”. Les iniciatives seleccionades rebran inversió, un bootcamp d’acceleració d’empreses emergents, formació i mentoratge personalitzat, així com l’oportunitat de participar en un fòrum d’inversió per connectar amb persones inversores clau del sector.

La proposta encaixa en “les línies marcades dins del gran projecte que és la transformació empresarial digital, que estem promovent des de Neàpolis” destaca la regidora.

El Congrés està organitzat per Tandenn, una comunitat de persones emprenedores, innovadores i startups del Penedès-Garraf i Neàpolis, l’agència d’innovació pública de Vilanova i la Geltrú. Els assistents podran escoltar ponents com Beatriz Martin, Chief Digital Officer (CDO) a BBDO-España, Sergi Fernàndez, CTO a Rand, Josep Laborda CEO & Managing Partner a FACTUAL, Cai Felip, CEO d’Union Avatars, Clàudia Giraldo, cofundadora de CommonSense Finance, Xavier Simó, president i fundador d’Inlea Holdings, Arnau Llopart, CEO de Mintknight NFT, Lucas Puerta, cofundador de Luma, Adrian Ruiz cofundador i CTO de Spacecreator, Toni Laserna, soci fundador de Logika Services, Mar Guixà, cofundadora de Trendimensional, i Adrià Doy CEO i fundador de  Trendimensional, entre d’altres.

Tandenn, la comunitat de persones emprenedores, innovadores i startups del Penedès-Garraf

Tandenn és una associació no lucrativa enfocada a fer créixer i connectar l’ecosistema d’empreses emergents local, amb l’objectiu que el territori aconsegueixi mantenir el creixement futur, la prosperitat i un mercat laboral dinàmic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

[VÍDEO] Enxampat grup criminal que operava a Catalunya

Notícia següent

La UAB suspèn de sou i feina un professor per assetjament sexual

Notícies relacionades