Polèmica entre Sitges i la Generalitat per haver denegat l’obertura d’una tercera part de les guinguetes de les platges

El Departament de Territori i Sostenibilitat no ha concedit les llicències perquè superen l'espai màxim que poden ocupar a la sorra

L’Ajuntament de Sitges reclama al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que concedeixi l’autorització d’obertura a nou guinguetes de les platges a les quals ha denegat el permís per aquest estiu. Es tracta de pràcticament una tercera part dels establiments que ofereixen el servei de bar a les platges, i el seu tancament afecta al voltant de 85 persones. Fonts de la Generalitat han apuntat que la llicència s’ha refusat perquè les guinguetes superaven l’espai màxim que poden ocupar i, en diversos casos, l’incompliment de la normativa ha estat reiterat durant els darrers anys. Per aquest motiu, el Departament els ha obert un expedient sancionador i no autoritzarà l’obertura dels locals per aquest estiu si no redueixen l’espai que ocupen a la sorra.
El govern municipal insta la Generalitat a fer marxa enrere i permetre l’obertura de les guinguetes de les platges de les Botigues, Aiguadolç, la Barra, l’Home Mort i la Desenrocada. Per tractar aquesta qüestió, Ajuntament i Generalitat tenen prevista una reunió el proper 4 d’abril.