Es programen noves activitats d’estiu per als joves de Sitges

Durant el mes de juliol, la regidoria de joventut organitza tallers setmanals adreçats a joves de 13 a 17 anys

La regidoria de Joventut ha programat per a quest mes de juliol activitats adreçades als joves. Aquest estiu els nois i noies de 13 a 17 anys podran participar en 4 propostes  setmanals dedicades al món de les arts decoratives, el cinema, el surf i el pàdel surf, i també, a l’snorkel. Alhora per atendre la demanda s’ha augmentat el nombre de places limitades per setmana i s’han passat de les 10 de l’any passat a 20.

El primer taller s’organitzarà del 2 al 6 de juliol i estarà dedicat al surf i al paddle surf, dos esports nàutics que tornen a formar part de l’oferta estiuenca a petició dels joves.  La setmana següent, del 9 al 13 de juliol, l’activitat estarà relacionada amb la creativitat plàstica. Durant 5 dies els joves podran aprendre a fer manualitats amb tècniques com el découpage, macramé, transfers sobre una pedra, dibuixar amb plantilles o la pintura decorativa. Del 16 al 20 de juliol els participants podran descobrir el fons marí practicant l’snorkel . El darrer taller es realitzarà del 23 al 27 de juliol i permetrà als joves fer un taller de cinema amb l’objectiu final de rodar un curtmetratge des de zero. Totes les activitats setmanals es duran a terme de nou del matí a una del migdia. El preu de l’activitat és de 60 euros per setmana. A partir del 28 de maig i fins al 25 de juny es poden formalitzar les inscripcions a l’Espai Jove. L’horari és  matins de dimarts i dijous de 10.00 h a 14.00 h i tardes de dilluns a divendres de 16.00 h a 20.00 hores. Per a més informació les persones interessades poden dirigir-se presencialment al carrer Josep Soler i Tasis, 4, poden trucar al telèfon al 93 894 20 47 i  enviar un correu electrònic a espaijove@sitges.cat.

Estades científiques per a joves

 Els joves de 14 a 17 anys de tot Catalunya podran realitzar un camp de treball científic al litoral de Sitges de l’1 al 14 de juliol. Per segon any consecutiu s’han programat unes estades d’estiu, de dues setmanes de durada, amb l’objectiu d’oferir al jovent l’oportunitat de viure una experiència única per fer front a diversos reptes de recerca i també realitzar projectes i serveis a la comunitat.

Els participants podran estudiar la biodiversitat marina fent snorkel a les platges, passejades per la costa de Sitges amb caiac, navegant per les seves cales, coneixent espècies autòctones i exòtiques de la zona, i analitzant la importància i els efectes que tenen sobre els ecosistemes. També podran investigar les conseqüències de l’activitat humana sobre el medi marí després d’una neteja de la platja i amb els plàstics recollits realitzaran una obra artística que s’inclourà en l’exposició Sitges ReciclArt 2018.

La iniciativa pretén també motivar vocacions científiques i per atreure talent i joves interessats el camp de treball comptarà amb professionals d’aquest àmbit com Jaume Piera, investigador de l’Institut de Ciències del Mar i també altres biòlegs i oceonògrafs de diverses entitats vinculades amb el territori.

L’experiència de participar en aquest camp de treball combinarà la pràctica amb activitats de lleure per fomentar també el desenvolupament personal mitjançant la convivència i l’aprenentatge de valors com el respecte, la responsabilitat, el pensament crític i l’ajuda mútua.

Les inscripcions estan obertes fins al 28 de juny. Per obtenir més informació i fer la prereserva cal accedir a la pàgina web d’Anèl·lides serveis ambientals marins: https://anellides.com/event/camp-de-treball-sitges/. Les estades científiques al litoral de Sitges estan organitzats per l’empresa Anèl·lides, serveis ambientals marins, amb la col·laboració del servei d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Sitges i el Centre d’Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.