Els familiars de la nena assassinada a Vilanova neguen que hagués entrat pel seu propi peu a casa el presumpte agressor

Un testimoni relata que l’acusat li havia manifestat predilecció per les noies orientals, fet que l’acusació associa a la procedència xinesa de la víctima

Els pares i els avis de la nena de 13 anys assassinada el passat mes de juny a Vilanova i la Geltrú presumptament a mans d’un veí han negat davant la jutge que la menor hagués pogut entrar per iniciativa pròpia a casa del suposat agressor. Els familiars directes de la nena, citats aquest dilluns com a testimonis, han rebatut així el relat que l’acusat va fer ara fa deu dies davant la magistrada, quan va explicar que es va trobar la menor dins de casa i la va agredir pensant-se que era un lladre que el volia atacar. “La possibilitat que piqués o entrés a casa el veí és pràcticament inexistent”, ha remarcat l’advocat de la família, Juan Carlos Zayas. Al mateix temps, aquest dilluns ha declarat davant la jutge un exalumne que el presumpte agressor havia tingut en un curs de cuina. L’home ha explicat que l’acusat li havia manifestat que tenia predilecció per les noies de faccions orientals. L’acusació vincula aquestes afirmacions al fet que la nena morta era de procedència xinesa.
Després de més de nou hores de declaracions, l’advocat de la família ha relatat com els pares i els avis de la menor –havia de comparèixer el germà però finalment s’ha suspès el seu testimoni- han insistit davant la jutge en negar que la nena hagués entrat pel seu propi peu dins el pis on va aparèixer morta el vespre del 4 de juny. Els quatre familiars directes han explicat que la nena estava a casa els avis i va baixar les escales en direcció el portal perquè allà l’esperava el seu pare, però que mai va arribar a sortir de l’edifici.

Si bé l’acusat va assegurar fa dues setmanes que la nena va entrar al seu pis per iniciativa pròpia en trobar-se la porta oberta, tant els pares com els avis ho han negat en rodó. “La nena no tenia cap relació amb aquest veí ni amb al seva família, ni havia estat a casa seva ni tenia per costum picar en aquella porta i molt menys entrar a casa d’aquest o qualsevol altre veí”, ha resumit l’advocat Juan Carlos Zayas.

Possible destrucció de proves

D’altra banda, aquest dijous també ha estat citat com a testimoni un veí de l’edifici que es va creuar amb l’acusat poques hores després de la mort de la menor, abans que aparegués el cadàver. Fonts judicials han explicat com l’home ha dit davant la jutge que va veure sortir el sospitós amb dues bosses de brossa grans, fet que porta l’acusació a sospitar que “s’estava desfent d’algun objecte relacionat amb els fets que acabava de cometre”.

En aquest sentit, fonts judicials no descarten que llencés roba amb possibles restes de semen per evitar rastres d’una agressió amb motivació sexual. Al seu torn, la defensa de l’acusat admet que existeix el “risc” que s’hagin destruït proves però sosté que les bosses contenien roba que l’home va utilitzar per eixugar el terra després d’haver mort la nena, “enmig d’una situació de nervis i desesperació”.

“El relat del testimoni encaixa amb el que va explicar l’acusat, quan va dir que va agafar roba per eixugar l’habitació i va sortir de casa per anar a llençar-ho i anar fins la comissaria, la qual va ser incapaç de trobar degut al seu estat nerviós”, ha apuntat l’advocat de l’acusat, Àlex Zaragüeta.

Predilecció per la cultura oriental

En una altre ordre de coses, aquest dijous ha declarat un exalumne que l’acusat va tenir en un curs de cuina a Sitges. Segons els advocats, aquest testimoni ha explicat que tenia una bona relació amb el sospitós del crim, del qual li havia cridat l’atenció que “tenia canvis d’humor molt sobtats”. Al mateix temps, aquest home també ha apuntat que havia observat com consumia cervesa en gran quantitat, alhora que ha afegit com li va explicar la seva predilecció per la Xina.

En aquest sentit, el testimoni ha afirmat que l’acusat li havia manifestat la seva intenció d’anar a viure a aquest país i casar-se amb una noia oriental. A la sortida dels jutjats, l’acusació ha senyalat la possibilitat que aquest interès per la cultura xinesa estigui relacionat amb el crim, ja que la menor era originària de la Xina. La defensa, però, ho ha desvinculat dels fets.

Confusió sobre l’estat etílic de l’acusat

Finalment, el Jutjat d’Instrucció número 8 de Vilanova ha pres declaració a un agent de la Policia Local que va dur l’arrestat fins la comissaria i a dos tècnics del SEM (Servei Emergències Mèdiques) que van assistir-lo en seu policial. El primer, segons fonts judicials, ha relatat que l’acusat va explicar que s’havia trobat la nena dins de casa.

Pel que fa als membres del SEM, però, els advocats han reproduït la seva declaració explicant versions contradictòries. Segons el lletrat de la família, els dos tècnics han negat que l’acusat mostrés símptomes d’haver consumit drogues o alcohol. Per contra, l’advocat de l’acusat ha assegurat que els dos testimonis han afegit que l’home tenia “les pupil•les dilatades, la boca pastosa i una actitud molt absent i decaiguda”. Zaragüeta ha insistit que els testimonis “no s’han mullat” sobre aquesta qüestió.