Condemnen a un any d’internament dos menors per agredir sexualment una dona durant el Carnaval de Vilanova del 2017

El jutge també els sentencia a un any de llibertat vigilada mentre resta per identificar un tercer autor dels fets

El Jutjat de Menors número 1 de Barcelona ha condemnat a un any d’internament dos menors per haver agredit sexualment una veïna de Vilanova i la Geltrú la nit del ball del Vidalot del Carnaval del 2017. Segons la sentència a la qual ha tingut accés l’ACN, el magistrat considera provada l’agressió sexual i també un delicte de lesions. A banda de l’any d’internament, el jutge ha dictat un any més de llibertat vigilada pels dos acusats, un dels quals ja ha assolit la majoria d’edat. Els fets van passar de matinada prop de la plaça de la Vila de Vilanova, quan la víctima es va separar uns moments del grup d’amics amb què anava. Va ser aleshores quan la van assaltar els dos condemnats i una tercera persona que no ha pogut ser identificada -inicialment la Policia Local havia senyalat un home com a tercer autor dels fets però finalment no hi havia tingut relació-. Durant el judici, els dos processats van assegurar que no coneixien a el tercer individu que a hores d’ara segueix sense ser identificat.
El jutge assegura que el relat de la víctima és del tot vàlid perquè no hi havia cap relació directa entre la dona i els agressors que pogués derivar en alguna denúncia per “ressentiment o enemistat”, alhora que el magistrat també destaca la “claredat i coherència” del relat dels fets en el moment de la denúncia, al llarg de la investigació i també del judici.

La sentència recull com la matinada de dimarts a dimecres del Carnaval del 2017, la víctima era a la plaça de la Vila de Vilanova i es va separar del grup d’amics al voltant de les 4.30 h per anar a orinar. La dona va anar rere una graderia instal•lada a la plaça, prop d’unes porxades, quan, segons la sentència, un noi la va agafar pel coll i li va començar a fer petons a la boca, moment en què van aparèixer dos nois més que també la van agredir sexualment.

El magistrat relata que els tres joves la van despullar a la força, descordant-li la jaqueta i abaixant-li els pantalons, i assegura que actuaven tots tres de forma similar, agredint-la “per torns” mentre ella no es podia moure, tant per l’actitud dels agressors com per l’estat de “xoc” en què es trobava.

Al mateix temps, el jutge apunta que un dels joves va fer broma sobre la resistència de la noia i explica que, malgrat li van treure la roba interior, no van tocar-li els genitals perquè van marxar tots tres de forma “sobtada”. Probablement perquè s’apropava algú altre al lloc dels fets, senyala la sentència.

Durant el judici la víctima va relatar que els fets van durar uns “quatre o cinc minuts” que se li van fer “interminables” i va negar en rodó que ella s’hagués apropat als nois de forma voluntària. “No va haver interacció. NI cap intent d’aturar-se uns als altres”, senyala el magistrat a la sentència.

Després dels fets, la jove va retrobar-se amb el grup d’amics, a qui va relatar el que havia viscut, mentre aquests la van tranquil•litzar i acompanyar a casa. Va ser l’endemà quan va denunciar els fets a la policia, tant pel que fa a l’agressió sexual com per les diverses lesions que li van causar, alhora que va assegurar que no coneixia de res els agressors.

Finalment, la sentència constata que la víctima està rebent tractament psicològic, ja que els fets li han afectat a la vida diària, provocant-li “por i angoixa quan, a determinades hores, es creua pel carrer amb persones de característiques físiques similars a la dels joves”.