Vuit persones s’incorporen al Consell Comarcal del Garraf a través dels programes Enfeina’t i Joves en Pràctiques

Imatge del programa Enfeina't del CC Garraf. Cedida

Vuit persones, residents a Vilanova i la Geltrú, Canyelles, Cubelles i Sitges, s’han incorporat recentment al Consell Comarcal del Garraf a través dels programes Enfeina’t i Joves en Pràctiques, impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

D’una banda, en el marc del programa Enfeina’t, adreçat a persones en situació d’atur de llarga durada, s’han contractat quatre persones que desenvolupen tasques d’auxiliars administratives a les àrees de Cultura, patrimoni, ocupació i esports; Serveis a les persones; Serveis generals i atenció a la ciutadania i també a l’Arxiu Comarcal del Garraf. Aquestes persones tenen un contracte d’un any, durant el qual se’ls acompanya i assessora en el seu procés de reinserció laboral.

D’altra banda, a través de la quarta edició del programa Joves en pràctiques s’han contractat tres persones que desenvolupen tasques administratives a les àrees de Serveis generals; Ordenació territorial i habitatge; i Serveis a les persones, i una persona en tasques relacionades amb la Llei de la Dependència, per un període de 6 mesos. Aquest programa pretén incidir en aquelles persones joves que han obtingut recentment una titulació homologada però estan en situació d’atur. D’aquesta manera, s’ofereix una experiència laboral que pot facilitar-los l’accés al mercat de treball.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, es va reunir ahir amb les persones que participen en aquests programes, acompanyada per Mònica Gallardo, consellera adjunta a presidència; Gisela Vargas, consellera d’ensenyament i joventut; Marta Verdejo, consellera d’ordenació territorial i habitatge; Jaume Carol, conseller de medi ambient; i Mila Arcarons, gerent i cap de l’àrea d’Ocupació, Cultura, Patrimoni i Esports.

Garrido va donar la benvinguda a les noves treballadores i va escoltar les seves impressions i vivències sobre els fruits que està donant aquesta experiència de connectar-se novament amb el món professional i laboral. La presidenta també va agrair les tècniques d’ocupació “per estar sempre disposades a treballar i a oferir aquestes noves oportunitats a persones de la comarca”.

En aquest sentit, la consellera d’ensenyament i joventut, Gisela Vargas, va destacar la feina de les tècniques d’ocupació del Consell Comarcal del Garraf, “que donen a les persones que participen als programes un seguit d’eines i un acompanyament per continuar amb la seva vida laboral, més enllà d’aquests dos programes concrets”.

Així mateix, la presidenta va explicar que aquests programes s’emmarquen en el Pacte per a l’Ocupació al Garraf que té “l’objectiu de posar tots els ajuntaments a treballar plegats en la cooperació per donar una oportunitat a les persones del nostre territori per a trobar feina, una estratègia que ens enforteix com a territori i ens posiciona millor a l’hora de donar suport i ajudar les persones a estar en millors condicions d’ocupabilitat”.

Finalment, les vuit treballadores van agrair aquesta possibilitat d’accedir al món laboral i es van mostrar molt contentes per l’experiència i l’opció de participar en nous projectes.