VNG viu uns Tres Tombs multitudinaris

Hi han participat 316 cavalls i 88 carros i carruatges, una de les xifres més elevades dels darrers anys

Imatge d'un dels carruatges davant de la tribuna principal. Foto: Jordi Nieto.

Vilanova i la Geltrú celebra avui la festa major d’hivern, dedicada al patró de la ciutat, Sant Antoni Abat. Aquest matí s’han viscut els tradicionals Tres Tombs, l’acte central de la festa, amb una de les participacions més elevades dels darrers anys i una multitudinària assistència de públic que ha ocupat els carrers del centre. Hi han pres part un total de 316 cavalls (149 de muntats i la resta estirant carros i carruatges), 36 carruatges i 52 carros agrícoles, segons dades de l’Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, organitzadora de la festa. L’organització ha vetllat, un any més, per la cura dels animals participants, amb el màxim compliment dels requisits que estableix el Protocol de Seguretat i Benestar Animal de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

“Avui a Vilanova i la Geltrú és festa local, és una de les principals festes del nostre calendari, i hi celebrem els Tres Tombs amb una elevadíssima participació d’animals i carruatges, molts procedents d’altres indrets, malgrat fora d’aquí és dia laborable”, ha ressaltat l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau. Per a l’alcaldessa, “aquest fet parla de la rellevància dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú en el conjunt del país, la nostra ciutat és un referent històric d’aquesta celebració, i en aquest sentit cal agrair la implicació de l’Associació dels Tres Tombs per fer-ho possible”.

En la mateixa línia s’ha manifestat la regidora de Cultura, Adelaida Moya, afirmant que “des de l’Ajuntament de la ciutat tenim molt present i valorem la tasca que realitza l’Associació dels Tres Tombs durant tot l’any, per organitzar els actes de la nostra festa major d’hivern, però també per fomentar el reconeixement i la divulgació de la nostra història, les nostres tradicions, la nostra cultura popular”. La regidora considera que el bon transcurs i el creixement de la festa “demostren que l’associació ha sabut fer bé el relleu generacional i que els Tres Tombs estan consolidats com la festa major d’hivern de la ciutat”.i

Diversos representants del Consistori han assistit als actes organitzats avui, amb la celebració de l’Ofici dedicat al patró de la ciutat, la benedicció d’animals i dels cavalls i carruatges, i finalment els Tres Tombs. La festa major d’hivern continua el seu programa carregat d’actes. Demà dissabte tindrà lloc l’exhibició de balls populars infantils, a les 12 h a la plaça de les Neus, mentre que a la tarda, al mateix lloc a partir de les 19 h, el grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú oferirà la Dansada d’Hivern.

Diumenge a les 11 h, davant del Mercat del Centre, els Amics del Country oferiran la Marató Country de Sant Antoni, i a les 11.30 h sortirà des de la plaça de Sant Antoni la Cercavila Infantil.