VNG aposta per millorar i reposar l’arbrat de la ciutat

El Servei de Jardineria municipal realitzarà treballs de substitució de més d'un centenar d'arbres i més de 600 arbustives a diversos punts de la ciutat

El Servei de Jardineria de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va iniciar ahir i fins a finals del mes d’abril, diverses actuacions de millora i reposició de l’arbrat de la ciutat. La intervenció contempla la plantació de 133 unitats de nous arbres i la reposició de 621 unitats de diverses plantes arbustives per a tanques i parterres de VNG.

D’entre les actuacions programades destaca la reposició i millora de l’arbrat deteriorat de l’avinguda de Francesc Macià entre els carrers de Josep Coroleu i del Molí de Vent. Aquesta actuació de reposició i millora es realitzarà per trams, que se senyalitzaran amb antelació per minimitzar les afectacions, entre el 19 de febrer i principis del mes de març.

Els treballs es duran a terme preferentment durant el matí i afectaran l’estacionament de vehicles. Puntualment també pot quedar afectat el pas de vianants i l’accés als habitatges i establiments comercials, tot i que els operaris del Servei de Jardineria vetllaran per garantir l’accessibilitat.

A l’avinguda de Francesc Macià hi ha gairebé un centenar d’exemplars de l’espècie Acer malmesos que amb aquesta intervenció es podaran i substituiran per exemplars de les espècies Photinia Fraseri i Red Robin, un arbust en forma d’arbre que presenta variacions de tonalitat durant les diferents èpoques de l’any.

A banda, també es durà a terme la restauració de les tanques arbustives i parterres a les places del Xoriguer, Enric Cristòfor Ricart, de Soler i Carbonell i de la Moixiganga.