Tres casos en aïllament a la Residència Els Josepets de VNG

Imatge de la residència dels Josepets de VNG. Cedida

Aquesta matinada el personal de la Residència Els Josepets ha alertat el Servei d’Emergències Mèdiques, després que una persona resident hagi començat a presentar simptomatologia respiratòria. La visita mèdica ha posat de manifest que podria correspondre a un quadre provocat per la Covid-19 i, seguint els protocols vigents, s’ha procedit a l’aïllament d’aquesta persona.

Les mesures d’aïllament, concretament, són porta sempre tancada, ventilació a l’exterior, tancament de ventilació forçada del sistema de calefacció i bany d’ús exclusiu. A partir d’aquell moment, l’atenció a aquesta persona la realitzen personal de la residència amb un equip de protecció individual per a la prevenció d’infecció per microorganismes transmesos per gotes i per contacte.

D’altra banda, també s’ha habilitat una zona de la residència per allotjar persones en situació d’alta probabilitat d’infecció amb Covid-19. Així, actualment s’està en permanent observació de dues persones més que han presentat un quadre de febrícula, que són tractats com a casos possibles i estan també en aïllament.

Des de la direcció de la Residència s’està en permanent contacte amb les famílies afectades i també s’ha informat els organismes competents, especialment el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per tal que pugui actualitzar el seu sistema de recollida d’informació de seguiment, i alhora per sol·licitar la provisió de més material de protecció per als treballadors i treballadores.