Sitges reafirma el compromís amb la lluita contra el càncer de mama

La celebració serà aquest divendres, 19 d’octubre, i inclourà un acte institucional al saló de plens de l’Ajuntament on es farà la lectura d’un manifest. I un any més la façana de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla es tornarà a il•luminar de color de rosa.

0
789
Imatge de l'església de Sitges il·luminada pel dia mundial contra el càncer de mama. Cedida

Sitges torna a sumar-se a la celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama, que té lloc oficialment el 19 d’octubre, amb un seguit d’activitats per mostrar el compromís de la societat en la lluita contra aquesta malaltia i conscienciar la població sobre la importància del diagnòstic precoç. A Catalunya s’estima que cada any són diagnosticats 4.200 casos nous que representen un 30% de tots els tumors en les dones. Tot i això, la millora dels tractaments i el fet de detectar a temps el càncer de mama ha comportat un augment de la supervivència.

La commemoració s’iniciarà divendres a les deu del matí amb la instal·lació d’una taula informativa sobre el càncer al Cap de la Vila fins a dos quarts de vuit de la tarda per tal de recaptar fons. A les sis de la tarda tindrà lloc un concert del grup Music Express Art al Cap de la Vila. L’acte institucional començarà a les vuit de la tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament on es llegirà el manifest. Tot seguit es farà la tradicional encesa de llums de color rosa de la façana de la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla i després es farà una encesa de focs artificials del mateix color.

L’Ajuntament de Sitges, a través del servei de Salut Pública, i en col·laboració amb la Junta Local de l’Associació Espanyola contra el càncer de mama (AECC) han preparat la programació d’activitats amb l’objectiu de divulgar la lluita contra aquesta malaltia. L’entitat també organitzarà dissabte, 20 d’octubre, el sopar benèfic anual contra el càncer a les nou de la nit a l’Hotel Calipolis. Abans del sopar hi haurà un photocall i un concert de Music Express Art. El preu del sopar és de 45 € i per assistir-hi cal posar-se en contacte amb l’organització a través del telèfon 610 525 040. Els organitzadors demanen que els assistents portin un element o complement del vestuari de color de rosa.

FER UN COMENTARI