Sitges reactiva el Consell Municipal de Medi Ambient

L’òrgan, format pels diferents grups municipals, entitats veïnals i grups ecologistes, té com a objectiu desenvolupar projectes que permetin posar en marxa polítiques mediambientals locals

Imatge de la font del Parc de Can Robert. Foto: Aj. Sitges

L’Ajuntament ha reactivat el Consell Municipal de Medi Ambient, un òrgan consultiu que es va crear el 2010 i que actualment es trobava inactiu. El Consell de Medi Ambient, que es va reunir ahir a la tarda per primera vegada en els darrers 8 anys, reneix amb la voluntat de desenvolupar propostes que es puguin traduir en polítiques mediambientals municipals.

“Estem en una situació de crisi mediambiental i és imprescindible que des dels municipis activem polítiques de preservació i conservació, no només del nostre entorn, sinó també a nivell global”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Eduard Terrado. El regidor ha destacat que “necessitem avançar en aquest camp i posar en marxa polítiques eficaces encaminades a preservar l’entorn i ser més sostenibles”.

El Consell Municipal de Medi Ambient es va constituir ahir a la tarda i està format per tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament -tant des del govern com des de l’oposició-, entitats veïnals i de propietaris i les entitats mediambientals locals Biodiversitat Sitges, Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient del Garraf (APMA) i Families for Future Sitges. En aquest sentit, el regidor Eduard Terrado ha volgut posar en valor el caràcter participatiu d’aquest òrgan argumentant que “volem que la ciutadania tingui una participació real en els assumptes municipals, una participació que és encara més important en aquells aspectes que tenen a veure amb com ens relacionem amb el nostre entorn”.

Durant aquesta primera reunió es van recollir els temes d’interès mediambiental que van expressar els diferents membres del Consell, com ara la mobilitat sostenible (amb especial atenció a la xarxa de camins, carrils bici o ús de vehicles elèctrics),la gestió dels residus, l’ordenació del territori i el creixement urbanístic, la conservació de les àrees protegides com ara la Riera de Ribes, l’espai dels Colls i Miralpeix o la gestió del parc del Garraf, la crisi climàtica i l’ús d’energies renovables.

Tanmateix, el Consell va decidir també sobre el seu sistema de funcionament, acordant conjuntament formar grups de treball temàtics per tal de començar a desenvolupar sectorialment propostes i estudis que serveixin de base per posar en marxa polítiques mediambientals.