Servei gratuït de monitoratge a l’’skate park’ de Les Roquetes

S’ofereix els dilluns d’agost i setembre, de les 18 a les 20 hores, a les persones, sobretot, joves que practiquen la modalitat ‘scooter’. Això sí, cal que duguin un casc i d’altres elements de protecció

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, mitjançant la regidoria de Joventut i Esports de les Roquetes, ofereix aquest estiu un servei gratuït de monitoratge a les pistes de patinatge del nucli. Situat al carrer de Puigmal, davant de l’escola Les Roquetes i el camp de futbol municipal, l’skate park de les Roquetes és un circuit de més de 450 metres quadrats, que va ser inaugurat l’1 d’abril de l’any passat. Des d’aleshores, moltes persones, sobretot joves, s’han apropat a aquest espai per practicar alguna de les modalitats esportives amb patins, patinets, skateboards i bicicletes BMX.

Sens dubte, la pista de patinatge de les Roquetes ha ampliat en el darrer any l’oferta d’oci i lleure al municipi permetent la pràctica de l’skateboarding i altres disciplines com el longskate, el roller o l’scotter. Alhora, aquest equipament ha significat un nou punt de trobada i cohesió social al barri. La zona per poder patinar es diferencia en dues parts: una formada amb elements de joc (escales, baranes, rampes i calaixos) i l’altra un espai similar a una piscina amb tres nivells d’alçada (bowl semi obert).

Així, per facilitar eines d’aprenentatge i recomanacions, així com recordar les mesures de protecció i seguretat d’aquestes pràctiques esportives, els dilluns, fins a finals de setembre, durant dues hores (de 18 a 20 hores), els patinadors i les patinadores disposaran de franc d’un monitor especialitzat en la pràctica del patí. I en concret l’activitat que s’ofereix consisteix en la dinamització i ensenyament d’un esport que va a l’alça en els darrers anys: l’scooter. Les sessions es destinen al creixement de cadascuna de les persones participants, independentment del seu nivell o de si l’han practicat amb anterioritat o no. En aquestes sessions, l’aprenentatge de trucs i “acrobàcies” serà important però també s’ensenyaran les regles bàsiques de comportament, utilització i respecte entre els usuaris i les usuàries de l’skate park. Els encarregats d’aquest servei de monitoratge destaquen que tothom gaudirà de l’adrenalina i la diversió que asseguren aquests esports.

Les persones afeccionades al món del patí poden fer ús de les instal·lacions al llarg de tot l’any, ja que compten amb un enllumenat que fa possible la pràctica a la pista quan el dia ja és fosc com passa els mesos d’hivern, a les tardes i vespres. Cal, això sí, que en cadascun dels exercicis que practiquin en aquest espai duguin casc i d’altres elements de protecció al cos.

El nou skate park de Ribes, més a prop

D’altra banda, després de les vacances d’estiu, es reprendran els treballs per acabar les obres de remodelació de l’skate park de Ribes, situat al passeig de Circumval·lació cantonada amb carrer de Mossèn Anton Miret. El remodelat equipament disposarà d’una àrea de patinatge de 764 m2, dins els 907m2 totals de l’espai, amb sis nous elements pensats per a la pràctica de les diferents modalitats i nivells amb elements de tipus street i d’altres park. Les obres tenen un cost de 81.340 euros.

Des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es considera que la pràctica de l’esport és una de les línies que s’han de potenciar i que s’integra molt bé en l’estratègia de municipi saludable. L’alcaldessa ha recordat que també a Ribes estan en construcció les grades del camp de futbol i ha avançat que en breu es presentarà l’annex al pavelló poliesportiu.