El servei d’Ocupació de Sitges potencia les competències personals

Els ajuntaments de la comarca del Garraf, conjuntament amb el Consell Comarcal, aposten per treballar la intermediació laboral per competències

Sota el lema Triomfa amb les teves competències els ajuntaments de Sitges Canyelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Cubelles amb el suport del Consell Comarcal del Garraf, inicien un nou programa amb el que es vol fomentar les competències pròpies de cada persona per proporcionar el lloc de feina més adient per a cada perfil.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Aurora Carbonell, explica que “des del servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Sitges treballem per donar respostes a les necessitats de cada persona que arriba al Nivell 10 buscant un lloc de feina i ajudem també a l’empresari a cobrir una oferta de feina amb el perfil més adient. Ara però, volem fer un pas més. Creiem fermament en la recerca de feina per competències que el que pretén és extreure el millor de cadascú i encaixar-ho amb el lloc de feina que més li correspongui”.

Després de fer un primer treball en el que s’han identificat les ocupacions més demandades pels usuaris dels diferents Serveis Locals, s’han definit els trets competencials necessaris per exercir aquestes ocupacions. Entre aquestes ocupacions hi ha la de treballador familiar, auxiliar de geriatria o auxiliar de cuina.

Ara des dels Serveis Locals d’Ocupació es programaran sessions de treball amb els usuaris que optin a alguna de les feines més sol·licitades. Es programaran proves que serviran per obtenir una primera visió i, posteriorment, es faran entrevistes personals per extreure les conclusions necessàries i dibuixar el perfil competencial en vers una ocupació concreta. El darrer pas serà confeccionar un currículum per competències amb l’objectiu de participar en processos de selecció per competències.

Les persones que hagin participat en aquest programa i optin a una oferta d’alguna de les ocupacions que tenen més demanda, seran les primeres a ser enviades com a candidates.

L’aposta dels Serveis Locals d’Ocupació de la comarca pel treball per competències, passa necessàriament per un treball també amb les empreses i la gestió de les ofertes.