Sant Pere de Ribes contracta 27 persones a través dels Plans d’Ocupació

Aquest mes de gener també s’incorporaran una vintena de persones més gràcies als plans d’ocupació municipal

Imatge d'agents de civisme de Sant Pere de Ribes. Foto: Aj. SPDR

Amb l’inici de l’any 2020 s’han iniciat dos projectes d’ocupació a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, a través dels quals s’han contractat un total de 27 persones.

D’una banda, sis persones inscrites al Programa Treball i Formació s’han incorporat com a acompanyants de gent gran que donaran servei als dos nuclis amb contractes d’un any i onze més faran feines de consergeria als diferents equipaments municipals durant sis mesos. Totes les persones contractades en aquest programa reben una formació de 60 hores i es pretén, un cop finalitzin, hagin adquirit eines i experiència per reincorporar-se al món laboral.

El programa Treball i Formació té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic. Aquest Programa doncs es concreta en accions ocupacionals destinades a dur a terme projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores, especialment les que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral, per mitjà d’accions d’experiència laboral i de formació; i, si s’escau, accions de coordinació i suport.

D’altra banda, dins el Programa Enfeina’t s’ha contractat per un període d’un any a vuit persones per desenvolupar la tasca d’agents auxiliars de civisme i d’atenció a la ciutadania i dos auxiliars administratius, totes elles compleixen amb els requisits d’atur de llarga durada i han estat derivades per l’Oficina de Treball. Durant la seva estada rebran un acompanyament a la inserció, així com uns tallers de millora de la ocupabilitat per tornar al mercat de treball un cop finalitzin els contractes. Aquest programa fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d’atur de llarga durada amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat, trencar amb la seva situació de desocupació i, d’aquesta manera, evitar-ne la cronificació i facilitar-les experiència professional per a la seva inserció laboral.

Aquest mes de gener és previst que s’incorporin també una vintena de persones més gràcies als plans d’ocupació municipals que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes porta a terme amb l’objectiu principal d’integrar al món laboral persones que per la seva situació es troben en risc d’exclusió social.