Sant Pere de Ribes, a punt per la Festa Major de Sant Pau

Aquest cap de setmana tindran lloc els primers actes

Imatge del Cercavila infantil. Foto: Aj. SPDR

La Festa Major d’Hivern de Ribeses posa a puntamb el primer cap de setmana d’actes previs a la vigília i Sant Pau. El divendres 10 de gener tindrà lloc laInauguració de l’exposició Membranòfons. Quan l’artesania s’esdevé Art, a les 19h al Centre Cultural el Local. En la mostra es podran veure els timbals tradicionals construïts per l’artesà Miquel Àngel Ortiz i Castellón “Xixo Luthier” i pintats per diferents artistes del país, entre ells el ribetà Cristòfol Almirall i Mestre. L’exposició, organitzada pel Ball de Diables de Ribes, el Ball de Diables de Ribes Colla Jove i els Dimonis de Ribes, es podrà visitar fins al diumenge 26 de gener al CC El Local.

L’endemà, dissabte 11, es farà la Presentació del programa i la separatade la Festa Major de Sant Pau 2020,a les 12hals Xulius. Hi participaran Xavier Milà, un dels autors de la separata dedicadaenguanyals 50 anys de pessebre artístic a Ribes;Jordi Inglada, autor de la portada del programa, que forma part del conte 1,2,3, Patapam editat per Ball de Diables de Ribes; Clàudia Raventós, autora del text del conte; i Anna Ayora com a membre de l’equip del projecte; així com representants institucionals i dels balls.

El diumenge 12 els actes continuen amb una de les novetats que s’incorpora aquest any: el Ball de Diables per les Masies,amb la representació de l’acte sacramental a càrrec d’antics diables ribetans. En aquesta ocasió tindrà lloc a la masia La Serra, a les 12h, i l’activitat,organitzada pel Ball de Diables de Ribes Colla Jove, oferiràuna visita guiada a La Serra, vermutpopular i música per als assistents. Paral·lelament, a la sala de teatre i cinema Bell-Lloc del Centre Parroquial a les 12h es farà el Concert de Clàssica amb l’Orquestra de Cambra de la Simfònica de Sant Cugat, amb Mariona Baulies com a solista de flauta i David Puertas com a presentador. Les entrades es poden adquirir a el lloc web del Centre Parroquial (www.centreparroquial.com) i a taquilla en horari de cinema i mitja hora abans del concert.

Un any més, els amants de la fotografia poden presentar les seves instantànies de la Festa Major de Sant Pau alXV Concurs fotogràfic “Objectiu Sabre”, fins al dia 4 de febrer.Totes aquelles persones interessades podeu consultar les bases del concurs al programa.

Els actes tradicionals del cap de setmana següent, els dies 18, 19 i 20 de gener, tal com el pregó, el correfoc i l’anada i baixada infantil de Sant Pau prendran el relleu de la programació dels pròxims dies.Per a més informació sobre tots els actes de la Festa Major podeu consultar les xarxes socials de les entitats organitzadores, i descarregar-vos el Programa de la Festa Major de Sant Pau aquí.