S’amplia el servei de bus entre VNG i l’Hospital de Sant Camil per cobrir els desplaçaments de vespre

Aquesta millora respon a una demanda de la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, traslladada a la Generalitat de Catalunya

0
2026
Imatge de l'Hospital de Sant Camil. Cedida

Dilluns que ve, 15 d’octubre, es posarà en marxa una ampliació de l’horari de la línia de bus Vilanova i la Geltrú – Sant Pere de Ribes – Sitges, que presta l’empresa Plana, per tal de facilitar servei de transport públic en l’horari de vespre-nit a la parada de l’Hospital de Sant Camil.

S’incorporen noves expedicions del bus i també se’n modifiquen d’existents, que permetran que cada dia hi hagi bus des de Sant Camil a Vilanova fins a les 00:00 h, i fins les 00:10 h els diumenges. Concretament, s’afegeixen dues expedicions de dilluns a divendres, tres els dissabtes no festius, i una els diumenges.

En sentit Vilanova i la Geltrú – Hospital de Sant Camil, el darrer bus sortirà a les 23:00 de la parada Vilanova-Renfe, excepte els diumenges, que serà a les 23:10 h. En concret, s’incrementa cada dia una expedició i se’n modifiquen altres d’existents. L’objectiu d’aquesta ampliació és oferir més ventall d’horaris als acompanyants de les persones hospitalitzades, que sovint surten de l’hospital o hi arriben de nit.

D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya dona resposta a una de les demandes de la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf, per millorar l’atenció al voltant de la salut a la comarca. Tot i que ja fa mesos que el Departament de Territori i Sostenibilitat es va comprometre a estudiar-ne la viabilitat, el conseller Damià Calvet va confirmar-ne la concreció a l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en la reunió mantinguda fa dues setmanes.

Per a l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, la millora d’aquest servei de transport públic és una molt bona notícia i “una prova que el treball transversal de la Plataforma, en representació del conjunt del territori, té més força i dona bons resultats”. La Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf és una organització constituïda fa dos anys, integrada per administracions, entitats i agents socials, amb la finalitat de vehicular una veu unitària en les reclamacions sanitàries de la comarca.

FER UN COMENTARI