S'ajorna la preinscripció de segon cicle d'infantil, primària i secundària

Imatge dels menjadors infantils. Foto: Aj. SPDR

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que, atès que han quedat suspesos tots els terminis administratius sense excepció a causa de la pandèmia del nou coronavirus i la situació d’emergència actual, s’ajorna la preinscripció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat. També es veu afectada la inscripció per a la prova d’accés als cicles formatius i les proves de selectivitat (que queden ajornades fins al mes de juliol). No obstant, s’està treballant en diversos escenaris i possibilitats en relació a aquests procediments.

Les beques menjador es garantiran amb targetes moneder
Així mateix, mentre no hi hagi escola, es garantiran les beques menjador. És per això que s’està acabant de preparar el sistema per garantir els àpats de l’alumnat d’aquelles famílies més vulnerables que són beneficiàries d’aquests ajuts. En aquest sentit es preveuen que en els propers dies, es començaran a distribuir unes targetes moneders per a aquestes famílies a través dels Ajuntaments i dels Consells Comarcals. Es carregarà a cada família l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. Els Departaments d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies estan acabant d’ultimar l’operatiu que pugui fer possible el lliurament a les famílies i properament es concretaran les instruccions definitives.

Es pot complementar dient que el Departament d’Educació valora molt positivament les iniciatives s’estan duent a terme per complementar la finalitat educativa de les escoles i instituts, sempre que no es proposin activitats on-line subjectes a qualificació que puguin suposar un greuge comparatiu donades les diferents condicions d’accés a la tecnologia per part de les famílies. Molts centres, a través de diversos canals, estan mantenint la comunicació amb les famílies i l’alumnat per tal d’afavorir el manteniment de l’activitat educativa durant el confinament. És per això que les activitats que els centres proposin per treballar a casa aquests dies han d’estar pensades per mantenir la curiositat per aprendre i treballar de forma autònoma, i en família, temes que puguin ser interessants des del punt de vista educatiu. En aquest sentit, s’han publicat unes orientacions al portal xtec per a la comunicat educativa i diversos recursos per al professorat.