Presentació de l’Àgora, propostes de Convivència i Equitat a VNG

Divendres es va presentar el  nou programa d’actes de l’Àgora, propostes de Convivència i Equitat, una proposta variada d’activitats que s’organitzen des de diferents àmbits i entitats. Aquesta edició se centra especialment en la commemoració del Dia internacional de les dones, que se celebra el 8 de març.

Aquest divendres 22 de febrer s’inicia amb la commemoració de l’Equal Pay Day amb la lectura d’un manifest per reivindicar la igualtat salarial entre dones i homes, i dijous 28 es farà un taller de porteig de criatures.

Dijous 7 de març és el dia escollit per a la commemoració institucional del Dia Internacional de les Dones. A partir de les 11 h, la plaça de la Vila serà l’escenari d’una decoració al·legòrica amb la simbologia de les dones, a càrrec del Grup de Dones del projecte Dona Identitat Diversitat (DID).
A les 12 h es farà la lectura del manifest commemoratiu, a càrrec de Carme Barceló, membre dels Amics de la Sardana, i a continuació es farà una ballada de sardana en femení i singular.
El mateix divendres 8 de març, el Casal de dones convoca una concentració feminista i lectura del manifest; iniciant un recorregut des del Mercat del Centre, passant pels jutjats, fins a la plaça de la Vila.

Dissabte 9 de març els Falcons de Vilanova celebren la Jornada de la Dona, amb diverses actuacions i la lectura d’un parlament. L’Hora del conte de la biblioteca Joan Oliva serà “Dones”, una sessió infantil pensada per trencar mites. A la tarda s’inaugurarà l’exposició DONART al Centre d’Art Contemporani LA SALA. L’artista, Francesca Calaf, hi farà una visita comentada diumenge 17 de març, i hi presentarà el poemari Haikus el dia 28.
També dissabte 9 de març es farà la representació musical “Wom’s collective” a l’Auditori Eduard Toldrà.
També es farà l’activitat “Hi havia una vegada… Dones. Contes als museus”: dissabte 16, contes i històries d’Emliy Dickinson a la Masia d’en Cabanyes. Dissabte 23 “Les guardeses, les primeres ferroviàries” al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Diumenge 24 “Coco Chanel” al Museu Romàntic Can Papiol. Dissabte 30 “Isabel Barreto. La reina de Saba del mars del sud”, a l’Espai Far. I diumenge 31 “Frida Kahlo” a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

P de Poesia: amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i del Dia Internacional de les Dones, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú edita cinc punts de llibre de sis poetesses de la ciutat que trobareu als forns i a les mateixes biblioteques. Es presentaran el 20 de març.

Concurs fotogràfic Empremta Femenina, amb l’objectiu de visibilitzar la imprescindible participació de les dones en l’avenç de la nostra societat al llarg de la història. Convocatòria oberta fins a l’11 de març. El dia 22 es farà el lliurament dels Premis del concurs i la inauguració de l’exposició al centre cívic de Sant Joan.