Pol Lahoz és recordat amb una placa en el gimnàs de l’Institut Vinyet

L’acte s’ha celebrat aquest 15 de febrer coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil. Les escoles Esteve Barrachina, Agnès de Sitges, Maria Ossó i l’Escola Pia juntament amb l’Institut Vinyet s’han sumat a aquesta commemoració amb la celebració de xocolatades solidàries per recaptar fons en benefici del laboratori d’investigació de l’Hospital Sant Joan de Déu. Una altra de les activitats solidàries que tindrà lloc durant el dia d’avui és el Sopar de la Lluna que se celebra a l’Hotel Melià Sitges

L’Institut Vinyet ha acollit avui un acte emotiu en record de Pol Lahoz exalumne d’aquest centre educatiu, que va morir el 15 d’octubre de 2012 després de lluitar contra un Sarcoma d’Ewing. Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer infantil s’ha recordat aquest divendres la seva figura i també s’ha mostrat la placa commemorativadel que a partir d’ara s’anomenarà Gimnàs Pol Lahoz. La placa que s’ha de posar al gimnàs porta el lema ‘El nostre gran valent’, amb el qual es vol reconèixer la figura de l’exalumne de l’institut Vinyet. Es col·locarà la setmana vinent. L’homenatge ha comptat amb la presència d’Estela Campañá i Xavier Lahoz, pares de Pol Lahoz;l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, juntament amb la regidora i professora Carme Gasulla, que va ser tutora del jove, excompanys i alumnes actuals de l’institut i la direcció del centre.  

Xavier Lahoz ha agraït l’homenatge, molt emocionat, amb el regal de “la fotografia més maca que tenim del Pol. Tenim imatges d’ell fent esport amb els companys de classe a Sant Pere Pescador o fent salts al gimnàs de l’escola. Però la millor fotografia de totes,aquella per la qual el recordarem més va ser una única fotografia a Menorca i vacostar un  matí sencera fer-la. M’emociona pensar com va ser que una imatge que havia de ser una  demostració de la seva agilitat es va convertir després del seu comiat en un referent, en un record en majúscules de la seva absència. Es tractava desaltar des d’un penya-segat a l’aigua fent el salt de l’àngel. Aquesta figura la va convertir en una obra d’art. Ell sol en plena harmonia amb el paisatge i l’entorn, ha manifestant, descrivint el que es veu a la fotografia.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha recordat que la Cursa de la Lluna Plena que enguany va finalitzar a l’Institut Vinyet va ser una manera de simbolitzar el camí que fem junts a la vida i que el més important és compartir-ho i saber-se estimar. Avui és el dia de la lluita contra el càncer infantil i els tenim presents a tots. Aquesta és una lluita de tots junts per investigar i per superar-ho. Pol per sempre”.

Durant l’acte, també s’han projectat fotografies representatives de Pol Lahoz i dels seus excompanys i exprofessors, que han ofert a través d’un vídeo gravat el seu testimoni amb anècdotes personals per mostrar la fortalesa i la lluita diària del jove.

Xocolates solidàries

Xavier Lazhoz i Estela Campañá són els promotors també d’altres iniciatives que pretenen recaptar fons per a la investigació del càncer infantil en record del seu fill que també va ser exalumne de l’Escola Esteve Barrachina. Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil, avui 15 de febrer Sitges acull diverses activitats solidàries en benefici del laboratori d’investigació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Enguany l’Escola Esteve Barrachina torna a acollir  la xocolatada solidària, a la qual se sumen també per primera vegada altres centres educatius de la vila, com les escoles Agnès de Sitges i Maria Ossó, l’escola Pia i l’Institut Vinyet. L’objectiu és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia. Sota el lema Taca’t pel càncer infantil, aquestes accions solidàries estan impulsades per les AMPES dels centres educatius i es realitzaran després de finalitzar l’horari lectiu de tarda. En funció de cada centre s’estableix un donatiu mínim per ració. A l’escola Esteve Barrachina té un cost de 2,5 euros, a l’escola Agnès de Sitges 2 euros, a l’escola Maria Ossó 3 euros, i a l’escola Pia la donació és voluntària. La iniciativa també s’ha estès a l’Institut Vinyet i en aquest centre s’ha fet la xocolatada solidària a l’hora del pati.

La recaptació d’aquestes accions solidàries es destinaran íntegrament a l’Hospital de Sant Joan de Déu per a la recerca del càncer infantil. Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil. Gràcies a la investigació actualment es curen un 80%. A través de les donacions es vol aconseguir millorar els tractaments del càncer infantil.

Sopar de la Lluna, sopar solidari en benefici de la investigació del càncer infantil

El Festival Jardins Terramar organitza el ‘Sopar de la Lluna’, amb la col·laboració dEstela Campañá i Xavier Lahoz. El sopar solidari s’ha convocat per recaptar fons per a la investigació del càncer infantil a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu. El sopar se celebra avui 15 de febrer coincidint amb el Dia Internacional del Càncer Infantil, a les 21 hores, a l’Hotel Melià de Sitges. Els tiquets del sopar solidari es poden adquirir al preu de 48 € a www.ticketea.com.