Obert el segon període d’inscripcions a l’escola municipal de persones adultes de Sant Pere de Ribes

El període d’inscripcions tancarà el dilluns 9 de setembre

Imatge de presentació del curs a l'EMPA. Foto: Aj. SPDR

El segon període d’inscripcions per a l’Escola Municipal de Persones Adultes (EMPA) de Sant Pere de Ribes romandrà obert fins al dilluns 9 de setembre. Aquest termini, del 2 al 9 de setembre, és el segon i darrer que es fa després que a començaments de juliol, en la primera convocatòria d’obertura que va tenir lloc de l’1 al 12, s’hi hagin registrat 210 inscripcions a fi i efecte de cursar alguna de les formacions que s’imparteixen en aquest centre.

El centre, que té les seves aules a la masia Can Puig de Ribes i a l’Aulari Blanc de les Roquetes, imparteix els estudis de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) presencial o bé a distància a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), i la preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatiu de Grau Mitjà, Grau Superior o a la Universitat per a més grans de 25 i 45 anys.

Així mateix, es manté l’oferta educativa d’altres anys pel que fa als cursos d’informàtica, per aprendre nocions bàsiques i internet (TIC), i els cursos d’Instrumental I, II, i III; formacions d’ensenyaments bàsics per començar a llegir i escriure; millorar la lectura l’escriptura i el càlcul; i per adquirir coneixements de cultura general. Pel que fa a l’anglès, s’oferiran cursos dels nivells 1, 2 i 3 (corresponents a l’A1, A2.1 i A2.2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües) i també, un curs semestral de perfeccionament de la llengua que permetrà a les persones que hagin acabat els nivells oficials impartits al centre, reforçar i ampliar els coneixements d’aquesta llengua. Com a novetat, es podrà cursar l’anglès 2 a les Roquetes, que fins ara només oferia el nivell 1.

Alhora s’obre el període per a fer les inscripcions de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), per cursar a distància els estudis del Graduat d’Educació Secundària Obligatòria. Aquest període per al trimestre de tardor del 2019 és en concret del 3 al 10 de setembre del 2019.

Les persones que estiguin interessades en prendre part en alguna d’aquestes formacions caldrà que s’hi inscriguin tot adreçant-se a la Masia de Can Puig, carrer Major 110 del nucli de Ribes, així com a l’edifici institucional Roquetes de la plaça de la Vinya d’en Petaca s/n, en horari de 10 a 13 h.

Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 896 73 00 o enviar un correu electrònic a l’adreça a8055853@xtec.cat. També es pot trobar informació detallada al blog http://cfaroquetes.blogspot.com.

Vora mig miler d’alumnes, el curs passat

Ja fa més de 30 anys que l’EMPA ofereix formació i cursos a persones adultes, sempre innovant i adaptant-se a les necessitats i reptes d’una societat canviant. Tot plegat amb el propòsit de facilitar que les persones adultes puguin preparar-se acadèmicament, formar-se culturalment o rebre l’educació bàsica que en garanteixi el desenvolupament personal i professional, i d’aquesta manera puguin afrontar millor els reptes de la societat actual, les noves titulacions i les noves tecnologies.

L’alumnat ha respost molt positivament en el curs anterior, en el qual prop d’unes 500 persones han rebut l’orientació adient per part de l’equip docent. D’aquests alumnes i aquestes alumnes, 280 han cursat els ensenyaments al mateix centre educatiu i formatiu mentre que la resta han estat orientats a diverses vies com la Formació Ocupacional, Programes de Formació, Cicles Formatius, Batxillerat, Teatre, etcètera.