Nova campanya de donació de sang a Sitges

El diumenge 22 de juliol una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s’instal•larà al Passeig de la Ribera davant de l’Hotel Calipolis de 10 a 14 hores amb l’objectiu de millorar les reserves de sang

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a la ciutadania per anar a donar sang el proper 22 de juliol a la unitat mòbil que s’instal·larà a Sitges. El vehicle del Banc de Sang i Teixits s’instal·larà al Passeig de la Ribera davant de l’Hotel Calipolis de deu del matí a dues del migdia. Amb aquesta nova jornada de donació de sang es pretén millorar les reserves ja que les donacions baixen durant l’època estival.

Diàriament es necessiten 1.000 donacions per cobrir totes les necessitats hospitalàries i, per això, el Banc de Sang i Teixits impulsa campanyes a tot el territori. La donació de sang és un gest que salva vides i un acte altruista. També s’ha de tenir en compte que la sang caduca i cal assegurar que les reserves es mantinguin. La sang recollida anirà destinada a fer transfusions, a diferents operacions quirúrgiques i a ajudar a superar malalties cròniques.

Aquesta campanya se suma a altres accions que s’han fet a Sitges. Recentment, s’ha dut a terme una campanya de donació de sang i aquest any també dos centres educatius públics de la vila, l’Escola Miquel Utrillo i a l’Escola Esteve Barrachina, s’han sumat al programa educatiu del Banc de Sang i de Teixits per tal d’involucrar infants i joves en la importància de donar sang.

Requisits per donar sang 

Pot donar sang qualsevol persona sana major d’edat, d’entre 18 i 65 anys, que pesi 50 quilos o més. El Banc de Sang i Teixits recomana que les dones donin un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant un interval de dos mesos entre donació i donació. Els que ja són donants habituals poden fer-ho fins als 70 anys. No es pot donar sang fins a 15 dies després d’haver superat un procés gripal. Per a més informació: https://www.donarsang.gencat.cat/ca