Nous aires de Carnaval a Sant Pere de Ribes

Imatge del Carnaval de Les Roquetes. Cedida

Els carrers i places de Sant Pere de Ribes s’ompliran de festa, un any més, per Carnaval. ElBall de Mantonsdedissabte passat a les Roquetes,ha estat la prèvia per escalfar motors de cara a la celebració que comença aquest Dijous Gras amb la merengada popular que tindrà lloc a l’esplanada de davant del Centre Cívic l’Espai, a les 18h. Després, a Ribes es farà el 4t concurs de truites d’autor al Ger a partir de les 20.30h, obert a tothom (preu de 10 euros per tiquet de degustació de truites i dret a vot).

A les Roquetes, divendres 21 de febrer, Sa Majestat el Rei Carnestoltes es presentarà a les 19h amb una galaa la plaça de Sant Jordi i mitja hora més tard desfilarà, juntament amb la comitiva carnavalesca, a la rua de l’Arrivo. L’inici serà al carrer Miquel Servet (alçada carrer Barcelona) passant per Sagunt, Cid Campeador, Eugeni d’Ors, av. de Catalunya, av. de Mas d’en Serra, Eugeni d’Ors, Almogàvers, av. de Catalunya, c. del Foix, Miquel Àngel, Roger de Flor, arribant a la ronda de la Masia Nova. Seguidament a l’envelat començarà el Ball de l’Arrivo (d’entrada gratuïta) amb DJ i animació. Les persones grans gaudiran de la festivitat amb sopar i ball al Casal de la Gent Gran de les Roquetes, a partir de les 20h, per un preu de 8 euros.

Pel que fa a Ribes, també divendres, a partir de les 19.30h, el rei dels poca-soltes farà la seva entrada pels carrers del pobleala rua de l’Arribo.El recorregut s’iniciarà a la pl. de Catalunyai passarà per l’av. de l’Onze de setembre, pl. de l’Església, Fra Vicenç, plaça Marcer, Comerç i Sant Pere amb final a la plaça de la Vila on es rebrà el Rei Carnestoltes que farà un discurs.Per sopar, tant els Xulius com el Ger oferiran xatonades, a la Nau del Ger i al Local, respectivament (per aparticipar-hi cal inscripció prèvia). A més, a partir de les 23.30h la disbauxa continuarà amb el Barnaval que comptarà amb la presència de S.M. i la seva cort. El dia finalitzarà amb el Concert del Fardo a la Nau Pere Vall i soler, organitzat pel Ger.

L’endemà, dissabte 22, serà el torn dels més menuts i menudes del municipi. A les Roquetes amb el ball de carnaval infantil amb DJ i animació, a patir de les 17h a l’envelat (entrada gratuïta), i a Ribes amb una rua infantil que sortirà de la plaça del Països Catalans i culminarà amb un espectacle a la plaça Marcer. El recorregut serà: pl. del Països Catalans, Dr. Marañon, c. Nou, Jaume Balmes, c. Major, Sant Pere, pl. de la Vila, pl. del Centre, c. del Pi, Sant Isidre, c.Nou i pl. Marcer. Ja de nit, a partir de les 22.30h, els ribetans i les ribetanes més ganàpies desfilaran a la rua de mascarots i disfresses pels carrers i places del poble. El recorregut s’iniciarà al Ger on, en acabat, s’entregarà la perla del carnaval a les colles participants. Seguidament, la Carpa revolució acollirà la Gran Festa de Carnaval.

El dilluns 24 de febrer, la jornada anirà marcada per les comparses de Ribesque sortiran des de diferents punts del poble, a partir de les 19h. Totes les colles es trobaran a la plaça Marcer on rebran S. M. i es farà la batalla de caramels final.

El carnaval s’acabarà amb l’enterrament de la sardina, el dimecres de cendra, 26 de febrer. A partir de les 19h, a les Roquetes, tindrà lloc un espectacle final i seguidament una sardinada popular,a la plaça del Llobregat. El comiat del Rei dels poca-soltes de Ribes es farà amb la cercavila del seu enterro, a partir de les 19.30h des de la pl. de la Vila i, mitja hora més tard, el funeral i lectura del testament a la plaça de l’Església, que finalitzarà amb una sardinada popular.

COMISSIÓ OBERTA DE CARNESTOLTES
Com a novetat d’enguany, A Ribes s’ha presentant la Comissió Oberta de Carnestoltes (COC) formada per entitats i particulars per tal d’obrir l’organització del Carnaval a tothom que hi vulgui participar i fer una coordinació deles entitats per potenciar els actes de carnaval comuns i els que fa cada entitat. Les tasques que desenvolupa la COC són coordinar els guions dels espectacles de l’Arribo i l’Enterro, la carrossa del Carnestoltes, encarregar el disseny del cartell i/o el programa de carnaval, entre d’altres.

LES ESCOLES
Els centres educatius de Ribes també celebraran el carnaval al carrer. L’Escola El Pi, Els Costerets, les Parellades, la llar d’Infants el Cargol i la llar d’infants l’Espígol de Ribes faran la seva rua el divendres 21 de febrer. L’Escola la Riera de Ribesho farà el dimarts 25. La resta de centres educatius del municipi tindran les seves pròpies activitats internes.

Per a més informació sobre els actes de Carnaval podeu consultar el Programa de la Festa Major de Santa Eulàlia i la programació del Carnaval de Ribes 2020 al web municipal.