Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

La Global Game Jam torna a Neàpolis de divendres 25 a diumenge 27 de gener

Avatar photo

L'EMAID i Neàpolis col·laboren novament en obrir un espai per a l'experimentació en l'àmbit dels jocs i videojocs que ja té complet l’aforament de 80 participants

Imatge de recurs. Cedida

Neàpolis torna a obrir el seu plató de TV per acollir una nova edició de la Global Game Jam. L’Escola Municipal d’Art i l’Agència Pública d’Innovació col·laboren un any més constituint-se en seu local per acollir els 80 joves que participaran en el major esdeveniment global entorn al disseny i creació de jocs i vídeojocs.

La Global començarà divendres 25 de gener i acabarà a primera hora de la tarda del diumenge 27. A cinc dies de l’inici d’aquesta nova edició, i ja en són onze des que el certamen va començar en 2009, les 80 places previstes per a la seu de Vilanova ja estan cobertes, majoritàriament per alumnes del grau de Videojocs de l’Escola Municipal d’Art i Disseny. Neàpolis mantindrà obertes les seves instal·lacions i serveis per poder allotjar els equips participants durant tot el cap de setmana.

La Global Game Jam és el repte de major abast arreu del món centrat en el desenvolupament de jocs. Els participants, equips de joves programadors, dissenyadors, artistes, músics, etc., disposen de 48 hores ininterrompudes per concebre, crear i desenvolupar un joc. En aquesta cursa contra el rellotge, els equips han de completar totes les fases fins a presentar un producte que compleixi amb els requeriments de l’organització i completament operatiu. Per això tots els equips participants arreu del món reben la mateixa consigna temàtica de forma simultània.

Sobre aquest desafiament, llençat per igual a tothom, cada equip conformarà la seva proposta. Un cop finalitzat el termini de 48 hores, els jocs acabats opten a ser escollits com el millor entre tots els participants d’arreu del món. A escala local, els equips que treballen des de Neàpolis també concursen entre ells, el millor dels jocs presentats té com a premi sis mesos d’estada gratuïta al Cowork de Neàpolis.

Les inscripcions a la Global Game Jam són a títol individual. Els equips de treball es configuren a cadascuna de les seus abans que es doni a conèixer el tema sobre el qual s’hauran d’inspirar i desenvolupar el joc. Aquesta dinàmica fa que, tot i que els participants poden prefigurar equips per amistat o coneixença, aquests solen completar-se amb altres inscrits. Això configura un escenari on la col·laboració, la creativitat i la capacitat de treball en equip es posen a prova. Els organitzadors de la convocatòria expliquen, en aquest sentit, que la Global Game Jam no és concebuda com un espai de competitivitat sinó com un espai d’experimentació i exploració on provar noves eines tecnològiques, assajar nous rols de treball i testar i esperonar la creativitat.

L’any passat es van crear 803 equips en 108 països arreu del món. En aquell cap de setmana es van presentar un total de 8.606 jocs. Es preveu que aquest 2019 les xifres seran molt semblants. En el moment de publicar aquesta informació encara queden places lliures en algunes de les 19 seus locals repartides per tot l’Estat com les de la UPC de Barcelona, València o Oviedo (Astúries). També hi ha seus locals a la Universitat Complutense (Madrid), Renteria (Guipúscoa), Las Rozas (Madrid), Pozuelo de Alarcón (Madrid), las Palmas de Gran Canaria, Màlaga, Granada, Sevilla, Còrdova, al Planetari de Pamplona (Navarra), Burgos, Aranda de Duero (Burgos), Gandia (València), Catarroja ( València) i Múrcia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La temporada ‘Escena’ d’hivern–primavera programa més d’un centenar d’activitats a VNG

Notícia següent

No Vull Pagar C32: “El pacte del “Penedès Marítim” de moment, molta llet i poc formatge”

Notícies relacionades