L’Exposició ‘Controles?’ sobre els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum, arriba a Sitges

Del 30 d’abril al 21 de maig l’Edifici de l’Escorxador acull aquesta mostra amb l’objectiu de prevenir les drogodependències. L’exposició s’adreça especialment als joves i adolescents, els pares, les mares i els professionals. L’entrada és lliure i estarà oberta de dilluns a divendres de cinc a set de la tarda

645
Imatge del cartell. Cedida

La regidoria de Benestar i Família, en el marc del Pla de Drogues, programa del 30 d’abril al 21 de maig l’exposició itinerant ‘Controles?’ de la Diputació de Barcelona sobre la prevenció de les drogodependències. La mostra, s’instal·la a l’Edifici de l’Escorxador,  per ensenyar els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum. Per enfortir la sensibilització social i la conscienciació al voltant de les drogues i les conductes de risc, l’exposició és interactiva i ofereix informació específica a 4 col·lectius: adolescents de 12 a 15 anys, els joves a partir de 16 anys, els pares i mares, i també als professionals i adults en general.

De forma dinàmica els adolescents reben la informació bàsica sobre el tabac, l’alcohol i el cànnabis, i els efectes que aquestes substàncies tenen sobre el funcionament del cervell i sobre el comportament. Durant l’itinerari, els nois i les noies poden adquirir una posició crítica envers aquest fenomen social a través de jocs interactius i noves tecnologies

El treball amb els pares i les mares aprofundeix en les funcions educatives de la família sobre com millorar les eines i estratègies per aconseguir una bona comunicació i com establir normes i límits a la conducta. Alhora també es reflexiona al voltant de la influència del comportament dels pares amb els fills i es reforça la posició familiar davant el consum de drogues.

L’horari de la mostra és de dilluns a divendres de 17 a 19 hores amb entrada lliure i al matí només està oberta a grups concertats dels centres educatius de Sitges tant d’educació secundària i batxillerat com cicles formatius.

Activitats complementàries

Després de la visita a l’exposició, la proposta educativa ofereix també als joves i adolescents l’oportunitat de reflexionar a l’aula sobre la prevenció del consum de drogues i es promouen actituds responsables entre aquests col·lectius.

A més, també en paral·lel a la mostra s’ofereixen altres activitats complementàries com xerrades per ajudar les famílies a millorar les relacions i la comunicació amb els fills i les filles i ajudar-los a prevenir el consum de drogues. I també es faran sessions de formació específica per a professionals dels àmbits educatius i de lleure que permetran treballar estratègies per prevenir les drogodependències.

Exposició Controles?

Edifici Escorxador (carrer Joan Maragall, 36)

De dilluns a divendres

9.00 a 14.30 h Visites concertades

17.00 a 19.00 h Entrada lliure

FER UN COMENTARI