Les carrosses del Carnaval de Sitges protagonitzen una exposició interactiva al Centre Cultural Miramar

Fins al 10 de març la mostra ‘No et perdis la carrossa’ fa un recorregut pel procés creatiu de les carrosses. El públic pot experimentar les sensacions de treballar amb materials com el porexpan o pujar sobre una plataforma

Un dels elements principals del Carnaval de Sitges són les carrosses. Durant les rues, les colles poden lluir estructures originals i espectaculars amb motius semblants a la temàtica de les disfresses. Darrere de les carrosses hi ha un treball intens i altruista de moltes persones que, de manera desinteressada, dediquen hores en la confecció d’aquestes creacions.

Per donar a conèixer el procés creatiu i la cara oculta d’una carrossa, la Comissió de Carnaval ha instal·lat una exposició interactiva al Centre Cultural Miramar. Amb el títol ‘No et perdis la carrossa’, la mostra permet experimentar les sensacions que es tenen al pujar sobre d’una plataforma o quan es treballa el porexpan amb el qual es modelen i es donen forma milers de dissenys de figures dins d’una carrossa. Els visitants més petits també poden pintar dibuixos que il·lustren dissenys de carrosses.

La Regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, ha recordat que “per segon any consecutiu hi haurà dins el Carnaval una campanya de sensibilització contra les actituds sexistes”. En el marc del Protocol de violència sexual en espais d’Oci i Festes, l’Ajuntament de Sitges i la Comissió del Carnaval han preparat tallers adreçats a les escoles de Sitges per sensibilitzar i conscienciar la població sobre la importància de prevenir el sexisme. Durant l’activitat, l’alumnat de cicle superior visitarà l’exposició ‘No et perdis la carrossa’ i realitzarà dinàmiques participatives al voltant de la prevenció del sexisme al Carnaval.

Rosa Tubau també ha destacat que “per primera vegada i en el marc del Carnaval es durà una acció de sensibilització sobre la necessitat del reciclatge i la sostenibilitat en l’entorn de les festes populars com aquesta”. A l’exterior del Centre Cultural Miramar s’ha col·locat una carrossa feta a partir de material reciclat i recollit a les costes per incentivar la conscienciació mediambiental. Aquesta acció s’inclou dins la campanya informativa ReSitges amb l’objectiu de promoure pautes de comportament responsable cap a l’entorn.

La inauguració de l’exposició ‘No et perdis la carrrossa’ és el primer acte oficial organitzat enguany per la Comissió de Carnaval. El president de la Comissió, Ramon Artigas, ha explicat que a la mostra “pretenem posar a l’abast de la gent allò que no s’acaba de conèixer del tot, del que és el muntatge d’una carrossa. És una exposició que busca la interactivitat i descriu de manera pedagògica el procés de creació d’una carrossa”.