L’alcaldessa de VNG demana al Govern de l’Estat que aprovi demà la suspensió del pagament de lloguers

La petició s'ha efectuat conjuntament amb d'altres municipis catalans

Imatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Foto: Aj. VNG

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha demanat al Govern de l’Estat que suspengui temporalment, i mentre duri l’estat d’alarma, el pagament de lloguers d’habitatges, oficines i locals comercials, a qui ha vist reduït els seus ingressos arran de la crisi del Covid19, especialment a les persones més vulnerables, i establir compensacions per als petits tenidors. La petició s’ha fet arribar avui, conjuntament amb altres municipis catalans, amb l’objectiu que el Consell de Ministres l’aprovi en la reunió d’aquest dimarts.

Per a Olga Arnau, aquesta mesura ja s’hauria d’haver pres la setmana passada, per poder-la aplicar coincidint amb el final de mes. L’acceptació d’aquesta demanda per part de l’estat “permetria donar aire a les famílies, empreses, autònoms i comerços que han vist com els seus ingressos i facturació s’han vist reduïts dràsticament d’un dia per l’altre”.

L’alcaldessa també proposa que propietaris i llogaters es posin d’acord a nivell particular per posposar el pagament dels lloguers mentre es mantingui l’estat d’alarma i renegociar-los en funció dels ingressos familiars i facturació que tindran famílies, comerços, autònoms i empreses els propers mesos.

Des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l’Oficina Local d’Habitatge continua prestant els seus serveis telemàticament i ofereix atenció telefònica (938140000) o per correu electrònic (habitatge@vilanova.cat) a totes les persones que tinguin algun dubte, o necessitin informació i assessorament en matèria de pagament del lloguer o la hipoteca.