L’Ajuntament de VNG recorda com fer la recollida de mobles i trastos vells

El servei per barris i dies, la recollida concertada i la deixalleria Punt Net, tres opcions possibles

Imatge de la recollida de voluminosos. Cedida

Vilanova i la Geltrú disposa de tres opcions per la recollida de mobles i altres trastos vells. Fa alguns mesos va començar a funcionar el servei de retirada al costat dels contenidors, establint un dia a la setmana a cada barri. També es manté la possibilitat de la retirada concertada, trucant per telèfon, i deixant el residu voluminós a la porta de casa en el dia i l’hora concertada. La tercera possibilitat és portar el moble a la deixalleria Punt Net.

L’objectiu d’aquests tres serveis és facilitar que la ciutadania pugui desprendre’s dels objectes però sense causar inconvenients ni molèsties al veïnat. Per això els serveis municipals recorden que per la recollida de voluminosos al costat del contenidor cal deixar els mobles i les andròmines durant el matí (en l’horari que posa en el contenidor) només el dia assenyalat. La recollida es fa el mateix dia a la tarda.

Si una persona no pot esperar a portar els mobles al contenidor el dia que toca, funciona el telèfon gratuït de la recollida concertada, que recull el residu a la porta de casa. Cal trucar al 900 102 630 i concertar dia i hora.

El servei de recollida demana que no es deixin trastos als contenidors o al carrer fora dels dies indicats, per tal de mantenir les zones de contenidors netes i accessibles.

La tercera possibilitat és portar els objectes a la deixalleria Punt Net, oberta de dilluns a dissabte, de 10 a 19 h. Per fer-ne ús no cal portar cap mena de permís ni de documentació. L’ús freqüent del Punt net i de la Deixalleria mòbil, a més, permet generar descomptes en el rebut de les escombraries.

Per tal d’afavorir els comportaments cívics i vigilar el compliment de les normatives, l’ajuntament té un servei d’inspecció. Aquest servei s’encarrega de detectar incompliments i identificar l’autoria. La primera vegada que es detecta una infracció es fa un advertiment a la persona o empresa. Si hi ha reincidència, s’obre un expedient sancionador. L’any 2018 el servei va enviar 148 cartes d’apercebiment i es van acabar generant 45 expedients per sancionar. Les multes per fer mal ús de les escombraries tenen un import de 300 euros.