L’Ajuntament de Vilanova interposarà un recurs de cassació a la sentència pels sorolls del Nowa Reggae 2015

El govern sosté que la llicència es va atorgar en base a una resolució judicial que inicialment havia desestimat les queixes dels veïns del 2011

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha anunciat que interposarà un recurs de cassació a la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu que l’obliga a pagar 3.000 euros a uns veïns que van reclamar ser indemnitzats perquè havien patit molèsties pels concerts del Nowa Reggae del 2015. Com va avançar l’ACN, la sentència dona la raó als denunciants basant-se en un altre cas idèntic que els veïns van dur als tribunals l’any 2011. Aquella denúncia va desencadenar un llarg litigi judicial que va arribar fins el TSJC, el qual els va acabar donant la raó tot just l’any passat. L’Ajuntament, però, sosté que la llicència que va concedir per celebrar el festival va ser legal perquè en aquell moment la justícia havia desestimat inicialment les denúncies que havien presentat els veïns –els quals més tard van recórrer el cas fins que el van guanyar-.
El regidor d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de Vilanova, Gerard Llobet, ha afirmat aquest dimarts que “l’any 2015 el festival es va celebrar en base a una llicència adequada a normativa”. Alhora, ha destacat que els veïns, a la seva reclamació, no utilitzen arguments “amb prou entitat” i ha insistit que “l’Ajuntament no veu relació causa-efecte amb el festival i els danys que reclamen els demandants”.

D’altra banda, Llobet ha recordat que, arran de la sentència del març del 2016 –on el TSJC donava la raó als veïns per les denúncies del 2011-, l’Ajuntament va prohibir la celebració de concerts al recinte del Molí de Mar, va traslladar els festivals Nowa Reggae i Vida, i està treballant en una nova normativa d’espectacles i esdeveniments al carrer.