L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral (SAI) adreçat al col·lectiu LGTBI

L’Ajuntament de Sitges, a través de la regidoria de Benestar i Família, posa a disposició de la ciutadania el nou Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transgèneres o bisexuals. El servei s’oferirà els dijous als matins a l’Edifici de l’Escorxador

0
188

Després d’obrir el primer punt LGTBI de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges posa en marxa ara un nou servei integral per donar resposta al col·lectiu de persones lesbianes, gais, transgèneres o bisexuals. El Servei d’Atenció Integral (SAI) s’oferirà de forma presencial els dijous de 9 h a 14 h a l’Edifici Escorxador (carrer Joan Maragall, 36). Per sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia. També s’atendran consultes i peticions de dilluns a divendres de 10 h a 14 h per via telefònica (93 8113180) o bé a través del correu electrònic sai@sitges.cat.

El SAI és un servei d’atenció integral que dóna una atenció personalitzada i d’acompanyament a les persones que hagin de presentar, per exemple, incidències i denúncies sobre possibles casos de discriminació o agressió per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere.

També vol prevenir l’LGTBIfòbia, un dels principals problemes que afecta a aquest col·lectiu, i que es tracta des de l’assistència psicològica, jurídica i social. Més enllà de prevenir i combatre l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, el SAI treballarà també per garantir un suport global a les persones en situacions de discriminació, i per resoldre dubtes i inquietuds a nivell personal o familiar.

El col·lectiu LGTBI podrà fer diversos tràmits com el canvi de nom a la targeta sanitària de les persones transgèneres. El servei promou alhora la sensibilització i informació en relació a la diversitat sexual i de gènere.

El SAI ajudarà a dur a terme polítiques públiques en aquesta matèria per aconseguir una societat igualitària i diversa.

La Xarxa SAI

Sitges s’adhereix a la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de Catalunya (SAI), que està impulsada pel Departament de Treball, Afers socials i Família, a través de la Direcció General d’Igualtat, en coordinació amb els ens locals de Catalunya. En els tres últims anys diferents municipis s’han adherit a la xarxa de SAI de Catalunya.

A Barcelona hi ha la seu central però per descentralitzar el servei i fer-lo més proper a la ciutadania, els ens locals poden oferir aquest servei a través del SAI municipal, el que afavoreix també la coordinació institucional entre les accions locals i les territorials.

FER UN COMENTARI